Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik voelde meer ambitie bij Anderlecht dan bij Gent”

- (jug)

Een transfer van Standard naar Anderlecht maakt altijd ophef. Zeker als AA Gent ook nog eens betrokken partij is in de zaak, maar Adrien Trebel (25) maakt zich niet druk over alle heisa.

“Ik stond dicht bij Gent en wil Hein Vanhaezebr­ouck bedanken omdat hij me zo graag wilde”, aldus Trebel. “Maar toen Anderlecht belde, was ik meteen overtuigd van het discours van de trainer, van Herman Van Holsbeeck en van voorzitter Roger Vanden Stock. Ik voelde hier meer ambitie dan bij Gent en wil de komende jaren voor de prijzen voetballen. Tegen een club als Anderlecht zeg je niet neen. Ik verkoos dit zelfs boven subtoppers in het buitenland.”

Nieuwe Defour

Paars-wit ziet in Trebel de nieuwe Defour, maar die werd wel uitgespuwd door een deel van de Brusselse fans. “Op sportief vlak de nieuwe Defour worden, wordt niet evident, maar zou wel prestigieu­s zijn. Neen, ik vrees de reactie van de Anderlecht-fans niet. Op sociale media werd ik alvast hartelijk verwelkomd en ik wil me hier in de gratie voetballen. Weiler zocht iemand die veel wil lopen en ballen kan recuperere­n. En als ervaren speler wil ik toptalente­n als Tielemans en Dendoncker gerust gidsen. Zelfs als ik straks op de bank moet beginnen, ga ik het beste van mezelf geven. Of ik dan niet vrees dat de Standard-fans zo’n tifo zullen maken waarop ze mij onthoofden zoals Defour? Zowel Steven als ik hebben daar toen eens mee gelachen. Dat was vooral hard voor Defours familie. Maar ik ben niet bezig met wat er zich buiten het veld afspeelt. Ik wens Standard het beste, want ik beleefde er ook mooie momenten.”

Toch moest Trebel zijn vertrek forceren door niet mee te gaan op winterstag­e. “Dat berustte op een misverstan­d, echt waar”, vertelt hij. “Voorzitter Venanzi had me een transfer beloofd in het geval Standard niet Europees zou overwinter­en. De club was akkoord met mijn vertrek, dus wat had ik de groep nog kunnen bijbrengen op stage? Ik trainde liever hier met een fysiektrai­ner in afwachting van mijn transfer. Nu krijg ik wel de stempel van moeilijke jongen, maar ik amuseer me echt met iedereen in de kleedkamer. Oké, mijn prestaties waren de afgelopen maanden misschien minder omdat ik onrustig was, maar ook toen Jankovic mijn kapiteinsb­and bij Standard afnam, liet ik mijn kop niet hangen. Bij Standard zat ik gewoon op het einde van een cyclus. Anderlecht is menselijk en sportief de beste carrièreke­uze.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium