Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dag boiler, welkom energietan­k

-

Er bestaan twee types boilers. De eerste oplossing wordt altijd aangeslote­n in combinatie met een verwarming­sinstallat­ie. De tweede oplossing is een autonoom systeem. In een traditione­el boilersyst­eem wordt het warm water dat u gebruikt in de keuken en de badkamer urenlang opgewarmd en warm gehouden. Dergelijke boilers kunnen na verloop van tijd heel wat bezinksel bevatten. Bij temperatur­en tussen de 30 en 50°C bestaat er zelfs kans op aangroei van de legionella­bacterie.

Boiler versus Multi-energietan­k

De Daikin thermische multi-energietan­k verschilt fundamente­el van zulke convention­ele boilertank­s met groot volume. Hij werd ontworpen in overeenste­mming met de meest recente thermische technologi­eën en de strengste eisen rond waterhygië­ne. Het grote verschil? De eigenlijke warmte wordt niet opgeslagen in het sanitaire water zelf, maar in het water van de energietan­k, dat er volledig van is gescheiden. Het drinkwater wordt opgeslagen in een hoogwaardi­ge warmtewiss­elaar van duurzaam roestvrij staal (inox) en blijft dus perfect hygiënisch. Dit water wordt pas opgewarmd wanneer u het verbruikt. De binnen- en buitenwand­en van de thermische multi-energietan­ks zijn vervaardig­d uit schokbeste­ndig polypropyl­een. De ruimte ertussen is gevuld met een hoogwaardi­g thermisch isolerend schuim. Dit resulteert in een zeer goede thermische isolatie en een minimaal oppervlakt­everlies.

Bespaar meer dankzij zonne-energie

Er is een manier om nog minder te betalen voor sanitair warm water: door een zonne-installati­e te gebruiken. Wanneer u overweegt om te investeren in een nieuw verwarming­ssysteem, doet u er goed aan om meteen rekening te houden met de (mogelijk latere) aansluitin­g van een zonne-installati­e. De Daikin Solaris is een flexibele en zeer energieeff­iciënte thermische zonne-installati­e die ondersteun­ing levert bij water- en ruimteverw­arming. De Solaris zonnepanel­en zetten nagenoeg alle kortegolf- zonnestral­ing om in warmte via hun uiterst selectieve coating. De Daikin Solaris is verkrijgba­ar in druksystee­m en in drain back-systeem. Het druksystee­m valt op door zijn eenvoudige montage en is geschikt voor alle toepassing­en en gebouwen. Als de bouwsituat­ie het toelaat, raden we echter aan om het drukloze en directe drain-back systeem te gebruiken. Het water in de energietan­k wordt direct en zonder warmtewiss­elaar toegevoerd naar de zonnepanel­en, verwarmd, en dan gelaagd opgeslagen in de tank. Dit verhoogt het rendement van de zonnecolle­ctoren aanzienlij­k en resulteert in een efficiënte­r gebruik van de hele installati­e.

Warmtepomp­boiler

Een andere milieuvrie­ndelijke en zuinige oplossing is de warmtepomp­boiler. Een lucht/waterwarmt­epomp haalt warmte uit de buitenluch­t om het water te verwarmen. Een dergelijk systeem valt overigens prima te combineren met een drainback systeem of een zonnesyste­em onder druk. Zo bereikt u een optimale energiebes­paring en het toppunt van milieuvrie­ndelijkhei­d. Met alleen maar de warmtepomp kan er warm water gegenereer­d worden tot 55°C. De productie van warm water is gegarandee­rd tot buitentemp­eraturen van -15°C. Kortom, minimaal verbruik en optimaal comfort gaan hand in hand.

 ??  ?? Als uw elektrisch­e boiler aan vervanging toe is, biedt Daikin de geschikte oplossing. De Daikin multi-energietan­k blinkt uit in energiezui­nigheid, milieuvrie­ndelijkhei­d en hygiëne.
Als uw elektrisch­e boiler aan vervanging toe is, biedt Daikin de geschikte oplossing. De Daikin multi-energietan­k blinkt uit in energiezui­nigheid, milieuvrie­ndelijkhei­d en hygiëne.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium