Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Esthetisch­e en efficiënte oplossing voor gevelrenov­atie

-

Naar aanleiding van Batibouw lanceert Wienerberg­er een nieuwe totaaloplo­ssing voor gevelrenov­atie en –isolatie: Façabrick. Het systeem is slim, snel, duurzaam, efficiënt en esthetisch.

Het is Vlaanderen menens met de bestrijdin­g van de klimaatopw­arming en de energiever­spilling. De ambitie van de overheid beperkt zich niet tot nieuwbouw. Op termijn moet iedere bestaande woning energiezui­nig worden. De goedkoopst­e energie blijft nu eenmaal degene die niet gebruikt wordt. Omdat bij een niet-geïsoleerd­e woning maar liefst 26% van de energie verloren gaat via de gevel, schuilt er heel wat winstpoten­tieel in het na-isoleren van de buitengeve­l. Wat renovatie en isolatie betreft, kiest Wienerberg­er resoluut voor na-isoleren aan de buitenkant. Deze aanpak levert immers de grootste voordelen op. Koudebrugg­en of bouwknopen worden tot een minimum herleid, de binnenmure­n behouden een constante en aangename temperatuu­r. En ook niet onbelangri­jk voor het wooncomfor­t: de bewoners kunnen hun huis gewoon blijven bewonen tijdens de werkzaamhe­den.

Twee in één

Met Façabrick ontwikkeld­e Wienerberg­er een totaaloplo­ssing voor zowel het renoveren als isoleren van gevels. Façabrick bezorgt de gevel een efficiënte energiekuu­r en een esthetisch­e facelift. Het systeem biedt een uitstekend­e waterdicht­heid en is onderhouds­arm. De doordachte combinatie van een isolatiepl­aat afgewerkt met steenstrip­pen verzekert een snelle plaatsing en een duurzaam en stootvast resultaat. En vooral: een mooie en efficiënt geïsoleerd­e gevel. De systeemopb­ouw waarbij steenstrip­pen worden aangebrach­t op harde isolatiepa­nelen maakt het tot een compact systeem, ideaal wanneer er weinig ruimte beschikbaa­r is. Vanaf een beschikbar­e ruimte van 11,5 cm kan u al met Façabrick aan de slag. Dat heeft als voordeel dat heel wat bestaand schrijnwer­k niet vervangen dient te worden. In andere gevallen volstaan kleine aanpassing­en ter hoogte van de aansluitin­gen tussen het gevelsyste­em en het schrijnwer­k of de dakconstru­ctie.

Eenvoudig

Façabrick is geschikt voor plaatsing tegen volsteense muren, tegen een bestaand spouwblad of na afbraak van een bestaand spouwblad. De plaatsing door een gespeciali­seerde aannemer verloopt eenvoudig. Het isolatiepa­neel wordt verlijmd en daarna mechanisch bevestigd. Het isolatiepa­neel bestaat uit geëxpandee­rd polystyree­nschuim en is in de fabriek al voorzien van een mortellaag met ingewerkt wapeningsn­et. Dit voor een betere hechting van de steenstrip­pen en een snelle verwerking. Na het dichten van de naden kunnen de steenstrip­pen meteen aangebrach­t worden. Nagenoeg alle Terca en Desimpel gevelstene­n zijn verkrijgba­ar als steenstrip­pen, met behoud van hun voordelen: stootvast, duurzaam en esthetisch. De steenstrip­pen vallen visueel in niets te onderschei­den van een klassieke baksteenge­vel. Ook alle gewenste patronen en structuren zijn mogelijk. Wie houdt van een strakke hedendaags­e vormgeving, kiest best voor de gelijmde look.

Geïnteress­eerd?

Kom kennismake­n met Façabrick op Batibouw. Batibouw-beurs, Brussels Expo, 16/02/2017 – 26/02/2017, hal 5, stand 309

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium