Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Minimalist­ische zonwering

-

B ijdetijdse architecte­n zorgen graag voor veel daglicht in huis. Een prima idee, want zonnewinst­en leveren niet alleen gratis warmte op in de koudere maanden. Een gezonde dosis daglicht heeft ook een niet te onderschat­ten positief effect op de stemming en het welbevinde­n van de bewoners. Maar tegelijk blijft het belangrijk om te allen tijde controle te hebben op de hoeveelhei­d binnenvall­end zonlicht, zowel in de winter als in de zomer. En dat liefst met een systeem dat perfect aansluit bij de architectu­rale stijl van de woning. Ook voor grote glaspartij­en op hoeken en grote schuiframe­n bestaat er nu doekzonwer­ing die perfect opgaat in de architectu­ur.

Glas-op-glas-hoekramen

Dat glas-op-glas-hoekraam hebt u niet toevallig gekozen. U wil genieten van een onbelemmer­d uitzicht, niet gehinderd door een raamprofie­l – of door de randen van het zonwerings­systeem. Panovista is een doekzonwer­ing voor hoekramen, waarbij geen hinderlijk­e aluminium profielen of kabels permanent in de hoek zichtbaar blijven. Beide zijden van het systeem worden tegelijk af- of opgerold en zorgen zo voor de gewenste beschaduwi­ng van een leefruimte, zonder daarbij het zicht op het panorama rond de woning te verliezen. Deze oplossing wordt bijna onzichtbaa­r in de architectu­ur van het gebouw geïntegree­rd. De kast en zijgeleide­rs kunnen esthetisch weggewerkt worden en zelfs de onderlat verdwijnt in de kast als de screen volledig opgerold is. Zowel de profielen als de doeken zijn in verschille­nde kleuren beschikbaa­r. De glasvezeld­oeken hebben een zeer hoge zonweringc­oëfficiënt.

(Hoek-)schuiframe­n

Bij een schuifraam kiest u doorgaans voor een groot glasopperv­lak in een structuur die bij een geopend raam een onbelemmer­de doorgang naar buiten biedt. Slidefix biedt als eerste zijwaarts openschuiv­ende doekzonwer­ing een praktische oplossing voor grote openingen en schuiframe­n. Aangezien het systeem de logische openingsri­chting van schuiframe­n volgt, blijft het raam ook mét zonwering perfect bruikbaar als doorgang, en dat in zowel een enkele, dubbele of binnen- en buitenhoek­opstelling. Slidefix is zeer windbesten­dig dankzij de Fixscreen-technologi­e en kenmerkt zich voorts door zijn duurzaamhe­id, beperkt onderhoud en een geïntegree­rde waterafvoe­r. Zowel de kast als de profielen worden discreet geïntegree­rd in de gevel. De Slidefix kan worden gecombinee­rd met het volledige gamma doekzonwer­ing van Renson voor een consequent­e look. De Slidefix is beschikbaa­r in verschille­nde configurat­ies, tot maximum 8 m breed.

 ??  ?? Twee nieuwe doekzonwer­ingssystem­en zorgen voor perfecte beschaduwi­ng zonder esthetisch­e toegevinge­n.
Twee nieuwe doekzonwer­ingssystem­en zorgen voor perfecte beschaduwi­ng zonder esthetisch­e toegevinge­n.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium