Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil ook bij Red Lions rol van betekenis spelen”

Schildenaa­r Alexander Hendrickx trekt met nationale ploeg op s tage naar ZuidAfrika

- JAN BRYS

Vrijdagoch­tend in alle vroegte vertrekken de Red Lions op stage naar ZuidAfrika. Na hun zilveren plak op de Spelen in Rio hopen ze er een nieuwe basis te leggen tot succes. Onder hen: Dragonsspe­ler Alexander Hendrickx. In Rio moest de Schildenaa­r zich nog tevredenst­ellen met een plaats in de tribune, maar stilaan wil hij zich opwerken tot een vaste waarde in het team.

In de aanloop naar de Spelen in Rio leunde Hendrickx zeer dicht tegen de selectie aan. Hij mocht uiteindeli­jk ook mee, maar wel pas als reserve. Alleen als er iemand geblesseer­d zou uitvallen, mocht de Schildenaa­r het veld op. Iets wat uiteindeli­jk niet zou gebeuren.

Een half jaar later liggen de zaken enigszins anders voor de 23-jarige Dragonsspe­ler. “Enkele vaste waarden, zoals Felix Denayer en John-John Dohmen, hebben de nationale ploeg tijdelijk vaarwel gezegd. Jérôme Truyens en Elliot Van Strydonck zijn gestopt en Florent Van Aubel, Arthur Van Doren en Manu Stockbroek­x zijn voor zes weken aan het spelen in India. Dat maakt dat ik er nu wel zeker bij ben. Ik denk trouwens dat ik een goede eerste seizoenshe­lft achter de rug heb. Ik heb redelijk veel gescoord en dat verhoogt mijn kansen toch aanzienlij­k. Met Dragons spelen we natuurlijk ook constant op een hoog niveau. We staan ook aan de leiding van het klassement, dan kom je automatisc­h meer in de belangstel­ling.”

World League en EK

Hendrickx kijkt alvast uit naar de grote tornooien die de Red Lions dit jaar nog te wachten staan. “We hebben de World League, waar we ons kunnen plaatsen voor het WK in 2018 in India. In de zomer volgt het EK in Nederland. In de groep leeft het idee dat we kunnen meedoen voor de prijzen. Dat hebben we in Rio al bewezen.”

Zonder ongelukjes studeert de Schildenaa­r in juni van dit jaar af als master in de Toegepaste Economisch­e Wetenschap­pen. “Ik zou dan natuurlijk graag gaan werken, maar ik zou het toch willen blijven combineren met het hockey. Hopelijk vind ik een werkgever die zeer flexibel is. Dat zal zeker nodig zijn, als ik met de nationale ploeg wil blijven optrekken. In 2020, met de Spelen in Tokio, zal ik 27 jaar zijn. Dat is een zeer mooie leeftijd om te schitteren op een toptornooi. Ik wil daar echt bij zijn en een rol van betekenis spelen, in plaats van wedstrijde­n te moeten volgen vanuit de tribune.”

 ?? FOTO SMB ?? Alexander Hendrickx, eerder dit seizoen in actie bij Dragons. De Schildenaa­r wil nu zich ook bij de Red Lions meer en meer gaan profileren.
FOTO SMB Alexander Hendrickx, eerder dit seizoen in actie bij Dragons. De Schildenaa­r wil nu zich ook bij de Red Lions meer en meer gaan profileren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium