Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn t evreden, maar brons had zeker gekund”

Antwerp Phantomsjo­ngeren Ax’l Kila en Bruce Hallewaert mogen terugblikk­en op geslaagd WK

- (lce)

Op het WK in Spanje behaalde de Belgische ijshockeyp­loeg U20 onder leiding van bondscoach Domin Van der Locht vorige week een knappe vierde plaats. “We zijn tevreden, maar brons had gekund”, aldus Ax’l Kila en Bruce Hallewaert, twee van zijn jongeren bij Antwerp Phantoms.

Nederlagen tegen Zuid-Korea, Servië en gastland Spanje en winst tegen Mexico en Australië, na optelling van de punten goed voor een vierde plaats op zes: dat was het rapport waarmee de U20 van Domin Van der Locht terugkeerd­en van het WK in Spanje. “Het was het hoogst haalbare, gelet op onze korte voorbereid­ing. We waren te weinig op mekaar ingespeeld, wat vooral op verdedigen­d vlak een handicap was”, aldus Van der Locht.

Twee jongeren, die hij ook bij Antwerp Phantoms onder zijn hoede heeft, vielen nochtans in de prijzen. Zowel doelman Bruce Hallewaert (tegen Zuid-Korea) als aanvaller Ax’l Kila (tegen Australië) werd uitgeroepe­n tot speler van de match.

“Tegen Australië kreeg ik 44 shots te verwerken en moest ik me maar drie keren gewonnen geven”, aldus Bruce Hallewaert. De doelman is van Izegem, maar studeert voor leerkracht in Antwerpen en maakte daarom de overstap van Gullegem Jets naar Phantoms, waar hij meedraait in Division 1.

Ax’l Kila, zoon van ex-ijshockeye­r Paul Kila, wordt dan weer omschreven als een supertalen­t. “Ik heb mij pa nog weten spelen, maar door mijn vriendjes koos is voor inlinehock­ey bij Sportieks Spins Brasschaat. Ik stapte pas vorig jaar over naar het ijs. Dit was mijn eerste WK. Een gewel- dige ervaring. Ik had dat veel eerder moeten doen, maar ben wel zinnens om mij met Phant- oms in de Beneliga zo vlug mogelijk verder te ontwikkele­n”, aldus de student interieur.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Bruce Hallewaert en Ax’l Kila van Antwerp Phantoms kunnen terugblikk­en op een geslaagd WK U20.
FOTO TOM GOYVAERTS Bruce Hallewaert en Ax’l Kila van Antwerp Phantoms kunnen terugblikk­en op een geslaagd WK U20.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium