Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We geloven er nog in”

Meeuwen kan na zege tegen Floriant aan inhaalrace beginnen

- (lwi)

Acht speeldagen heeft het geduurd, maar Meeuwen heeft zijn eerste zege van het seizoen eindelijk beet. In Merelbeke gingen de Deurnenaar­s met 2029 winnen bij Floriant. De hekkenslui­ter komt zo tot op twee punten van Borgerhout/Groen Wit. De hoop op het behoud is weer levend.

De moeilijke seizoensta­rt van Meeuwen had ongetwijfe­ld te maken met het uitvallen van sterkhoude­r Renske Dardenne. Zij liep niet voor de eerste keer een ernstige knieblessu­re op en is nog maanden buiten strijd. Pech voor Meeuwen, dat met Dardenne een sleutelspe­elster verloor. “Gelukkig konden we dit weekend toch onze eerste punten vieren”, zegt Dardenne.

“We speelden sterk als groep en onze twee scherpschu­tters Zahra Verhoeven en Jefke Vervliet maakten uiteindeli­jk het verschil. Daarnaast stond ook onze defensie als een huis. We stonden bijna de hele match op voorsprong, maar pas in de laatste twee minuten was de zege ook echt binnen. Ik wil ook zeker nog een compliment geven aan Morane Verhoeven, die in een spannende fase moest invallen en haar opdracht sterk uitvoerde. We hebben niet zomaar gewonnen, we hebben ook mooi korfbal getoond, efficiënt gespeeld en collectief laten zien dat we heel sterk in onze schoenen staan. De kloof is gehalveerd, er zijn nog zes wedstrijde­n te gaan. Volgende speeldag spelen we tegen AKC, we geloven in een tweede zege op rij.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium