Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil s tap voor stap hogerop”

16jarige Niels Van den Eynde debuteert bij Guco B

- (mas)

Hij is pas 16 jaar, maar toch debuteerde Niels Van den Eynde vorig weekend al bij de seniors. In zijn eerste wedstrijd leidde hij Guco B meteen met 20 punten naar een 7975 overwinnin­g tegen Kontich Wolves B.

Niels Van den Eynde is een van de aanstormen­de talenten van de gouden lichting van Guco, die vorig seizoen alles won wat er te winnen viel. “We werden kampioen van Vlaanderen en wonnen de Beker van Vlaanderen en van België”, vertelt Van den Eynde. “Net zoals zes andere spelers uit die ploeg, genoot ik mijn hele opleiding bij Guco.”

Het basketbalt­alent zit duidelijk in de familie, want Niels’ neef Bastiaan Van den Eynde was in de overwinnin­g van de A-ploeg op Aarschot goed voor 13 punten. “Basti- aan is iets ouder dan ik en speelde al enkele sterke wedstrijde­n voor de eerste ploeg. Ik hoop net als hij voor de A-ploeg uit te komen en stap voor stap hogerop te geraken. Eerst wil ik me bewijzen bij de tweede ploeg, daarna zien we wel wat volgend seizoen brengt.”

“Ik ben blij met mijn debuut, maar als ploeg misten we onze start een beetje. Kontich liep tien punten uit, maar die achterstan­d maakten we in het tweede kwart goed. Hetzelfde verhaal in de tweede helft, toen we uiteindeli­jk pas in de laatste drie minuten opnieuw de leiding overnamen.”

“Ik begon aan de wedstrijd met het voornemen om een goede prestatie af te leveren en had niet verwacht dat ik al meteen twintig punten zou scoren. Ik speel als spelverdel­er en als forward. Omdat ik graag driepunter­s shot, is het mak- kelijker om op de forwardpos­itie te spelen. Wisselen tussen posities is eenvoudig omdat iedereen bij ons de bal kan overbrenge­n en balvaardig genoeg is.”

 ?? GOYVAERTS
FOTO TOM ?? Niels Van den Eynde.
GOYVAERTS FOTO TOM Niels Van den Eynde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium