Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eén putje in de weg en alles zit vast”

- (pvb)

Woensdagav­ond was het weer aanschuive­n op de Antwerpse Ring én de R2 richting Nederland. Tot woede van de truckers werd immers één rijvak gesloten wegens winterscha­de.

Net voorbij de Liefkensho­ektoltunne­l, richting Nederland, stelde de Administra­tie Wegen en Verkeer (AWV) gisteren vast dat een noodherste­lling uit december het door het vriesweer opnieuw had begeven. Omdat “een dringende herstellin­g aan het wegdek noodzakeli­jk was”, sloot Wegen en Verkeer ’s namiddags het rechtse rijvak richting A12 af, met het vooruitzic­ht dat de herstellin­g moeilijk zou zijn en misschien tot ’s avonds kon duren. Binnen de kortste keren stond al het verkeer rond Antwerpen vast.

“Hoe is dit in godsnaam mogelijk”, brieste een van de belangrijk­ste transportb­edrijven uit het Antwerpse. “Eén putje door de vrieskou en alles rond Antwerpen zit vast. Mijn chauffeurs doen er nu bijna twee uur over om van het Deurganckd­ok via de Kennedytun­nel naar Antwerpen te komen. Betalen wij daarvoor honderddui­zenden euro’s aan kilometerh­effing?”

“Het is niet zomaar een putje”, reageert AWV-woordvoerd­er Jef Schoenmaek­ers. “Het ging om omvangrijk­e schade met grote risico’s voor personenwa­gens. “Het is gewoon te koud voor werken aan beton. We zullen daarom opnieuw een noodherste­lling doen met asfalt in de hoop dat we na de vrieskou grondiger kunnen werken. Wij verwachten het rijvak donderdago­chtend na de ochtendspi­ts terug open te stellen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium