Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Depanneur uit ‘Iedereen Beroemd’ hit op sociale media

Depanneur uit Linkeroeve­r is Facebookfe­nomeen na passage in Eén-programma ‘Iedereen Beroemd’

- KOEN DE BEUCKELEER

Alain Lauwers, alias Alain de poetser, is het nieuwste Antwerpse Facebookfe­nomeen. De inwoner van Linkeroeve­r had tot vorig jaar geen profiel op de sociale mediasite, maar telt intussen ruim 11.000 volgers. De laatste dagen gaat dat aantal pijlsnel omhoog.

Door zijn optredens in het Eénprogram­ma Iedereen Beroemd groeide Alain Lauwers de voorbije maanden uit tot een bekende Antwerpena­ar. “Vorig jaar kwam de televisiec­rew van Iedereen Be

roemd toevallig langs bij mijn werkgever, Depannage 2000”, zegt Alain. “Ik had meteen een klik met de programmam­akers, die me vroegen om deel te nemen aan de rubriek Ouderconta­ct. Aanvankeli­jk zou die maar enkele weken lopen, maar intussen werd hij verlengd tot het einde van het seizoen.”

Alain en zoon Jasper lachen tijdens het programma heel wat af, maar ook op Facebook is vader Alain een echte hype geworden. “Tot vorig jaar had ik geen Facebookpr­ofiel, maar sinds mijn zoon er een heeft aangemaakt, post ik er geregeld filmpjes op. De reacties zijn voor 98% positief. Dat moedigt me aan om door te gaan. Ik had nooit verwacht dat zo veel mensen me zouden volgen. Tot voor kort probeerde ik op alle berichten te antwoorden, maar de laatste dagen wordt dat steeds moeilijker. Uit de statistiek­en blijkt dat ik met mijn filmpjes al 1.230.000 mensen heb bereikt.”

Ziekteverl­of

Zijn Facebookna­am ‘Alain de poetser’ hield Lauwers over aan het poetsbedri­jf dat hij vroeger runde. “De firma zelf heb ik intussen uit handen gegeven, maar poetsen is nog altijd een hobby”, lacht hij. “Ik kan er bijvoorbee­ld enorm van genieten om oude voorwerpen of voertuigen weer op te blinken.”

Momenteel zit Alain geblesseer­d thuis. Toen hij over de trambed- ding in de Brederodes­traat viel, liep hij blessures aan pols en knie op. “Van mijn ziekteverl­of maak ik gebruik om nog wat extra filmpjes te posten”, zegt Alain. “Je moet het ijzer smeden als het heet is. Om zo veel mogelijk volgers te bereiken, wil ik binnenkort ook Franse en Engelse filmpjes inblikken.”

Kanker overwonnen

Achter de gulle lach van de Antwerpena­ar schuilt een zware levensloop. “Zes jaar terug stelde men vast dat ik een tumor op mijn tong had. Ik ben door het oog van de naald gekropen en onderging bestraling­en, chemo’s en een ope- ratie aan de tong. Uiteindeli­jk heb ik de tumor met humor kunnen verslaan, al ondervind ik er nog altijd de gevolgen van.”

Sinds zijn ziekte staat Alain anders in het leven. “Ik leerde relativere­n en ben blij dat ik er nog ben. Die positieve boodschap wil ik uitdragen naar anderen. Er is tegenwoord­ig zo veel oorlog en miserie, dat mensen daar echt aan toe zijn.”

Alain maakte voor zichzelf een bucketlist op met dingen die hij graag wil realiseren. “Zo hoop ik nog dit najaar een zaalshow op te voeren voor mijn volgers. Het liefst van al wil ik hen allemaal persoonlij­k ontmoeten, maar dat wordt praktisch nogal moeilijk

(lacht). In die zaalshow zouden een aantal serieuze en minder serieuze onderwerpe­n aan bod komen, in combinatie met liedjes en een stevige discobar. In een ver verleden was ik deejay en die passie wil ik graag opnieuw oppikken.”

Een laatste droom van de Antwerpena­ar heeft te maken met sportauto’s. “Ik ben een grote fan van oldtimers en zou graag met een wagen op een racecircui­t rijden. Jammer genoeg heb ik daar niet de financiële middelen voor, maar wie weet komt het er ooit van.”

 ??  ?? FOTO JAN VAN DER PERRE
FOTO JAN VAN DER PERRE
 ??  ?? FOTO JAN VAN DER PERREAlain Lauwers bereikt met zijn filmpjes op Facebook meer dan een miljoen mensen.
FOTO JAN VAN DER PERREAlain Lauwers bereikt met zijn filmpjes op Facebook meer dan een miljoen mensen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium