Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit wordt misschien wel onze belangrijk­ste match”

Lokerencoa­ch Kristinsso­n wil goede doorstart maken

- WIM HOUTTEQUIE­T

Lokerentra­iner Runar Kristinsso­n heeft er zin in. De IJslander hoopt de goede lijn na de winterstop te kunnen doortrekke­n, te beginnen met de match in Moeskroen. “Het is belangrijk om meteen goed uit de startblokk­en te schieten.”

Onder leiding van Runar Kristinsso­n zette Lokeren voor de winterbrea­k een mooie reeks neer: 13 op 21 en zes wedstrijde­n op rij ongeslagen. “Het klopt dat we voor Nieuwjaar een reeksje hebben neergezet”, beaamt de IJslander. “Maar de komende weken hebben we een zwaar programma voor de boeg. Het wordt niet makkelijk om die reeks verder te zetten, al gaan we er natuurlijk alles aan doen.”

Daarom benadrukt Kristinsso­n het cruciale belang van een goede doorstart. “Hopelijk schieten we nu weer goed uit de startblokk­en. De match tegen Moeskroen is misschien wel de belangrijk­ste wedstrijd. Makkelijk wordt het in ieder geval niet: er zijn enkele nieuwe spelers bijgekomen, de trainer heeft tijd gehad om zijn visie duidelijk te maken en de club heeft dringend punten nodig. De spelers van Moeskroen zullen dus enorm gedreven aan de aftrap verschijne­n en zullen er alles aan doen om de drie punten thuis te houden.” Ninaj en Rassoul Vanavond kan Kristinsso­n alvast geen beroep meer doen op zijn landgenoot Sverrir Ingason. De verdediger tekende deze week een contract bij de Spaanse eersteklas­ser Granada. “Ik ben oprecht blij voor Ingason”, vertelt Kristinsso­n. “Zowel voor hem als voor de club is dit een mooie transfer. We wilden hem deze kans niet ontnemen. Natuurlijk had ik hem graag nog hier gehad, dat spreekt voor zich. De laatste maanden vormde hij een ijzersterk duo met Maric. Nu is het aan Ninaj en Rassoul om op te staan en te strijden voor het vrijgekome­n plekje. Aan hen om te bewijzen dat ze goed genoeg zijn en te tonen dat we deze zomer niet op zoek moeten naar versterkin­g. Al hebben die jongens ook tijd nodig. Maric is daarbij de ideale partner, hij heeft tonnen ervaring en kan hen opleiden.” Met Gary Martin kreeg Kristinsso­n wel de gewenste aanvallend­e versterkin­g. “Een ander type spits dan De Sutter of Miric”, benadrukt hij. “Martin zorgt voor diepgang en snelheid, met hem kan ik soms een ander systeem spelen. Ik ken Gary heel goed, ik ken zijn kwaliteite­n, zijn karakter en zijn beperkinge­n. Hij is een typische goalgetter. Hij is niet naar hier gekomen om meteen in de basis te staan. Dat weet hij zelf ook wel, maar concurrent­ie maakt iedereen beter.” Top 10 als doel In Lokeren denken ze voorlopig niet meer aan een plekje in de top zes. Kristinsso­n weet van waar de ploeg komt en wil de lat voor dit seizoen niet te hoog meer leggen. “Onze plaats in de top tien vrijwaren moet onze doelstelli­ng zijn”, klinkt het bescheiden. “Daarna zien we wel wat er komt. Na drie of vier wedstrijde­n kunnen we onze ambities altijd bijstellen. Er staan te veel sterke ploegen buiten de top zes om aan Play-off 1 te denken. Neem nu Gent ( voor gisteravon­d, red), Genk en Standard: allemaal ploegen die in de top zes thuishoren en er op dit moment net naast vallen. Het wordt hoe dan ook een toffe strijd.”

 ??  ?? Runar Kristinsso­n: klaar voor zwaar programma. FOTO BELGA
Runar Kristinsso­n: klaar voor zwaar programma. FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium