Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu is het mone y time”

Falen op het Lisp is vanavond geen optie voor Frédéric Frans en co

- KURT GULDENTOPS

Antwerp, Roeselare, Lierse. De drie tenoren van 1B hebben best wel wat met elkaar gemeen dit weekend. Alle drie azen ze op de tweede periodetit­el, staan ze op een boogscheut van elkaar geparkeerd in het klassement en mogen ze absoluut geen misstap begaan voor eigen volk.

Voor Lierse is de opdracht vanavond tegen Cercle Brugge dan ook duidelijk. Eén week na de 0-0 bij Union zal enkel een zege tot algemene tevredenhe­id kunnen leiden op het Lisp. Frédéric Frans beaamt het graag. Met zijn 27 lentes is hij een van de voornaamst­e routiniers van het jonge Lierse, waarmee hij absoluut de stap naar de Jupiler Pro League wil zetten. En daarvoor is sinds dit seizoen een periodetit­el een absolute must.

Lierse liet het voorbije weekend wel een mooie kans liggen om alleen leider te worden in het tweede periodekam­pioenschap. Frédéric Frans: “Daar zijn we ons van bewust, maar we mogen toch ook niet overdreven ontgoochel­d zijn. We hadden ons die bonus uiteraard heel graag toegeëigen­d, maar 0-0 bij Union is geen slecht resultaat. Het was een gemiste kans, maar zeker geen drama.”

Met nog slechts zes wedstrijde­n op de teller en drie kandidaten voor de periodewin­st kan ieder puntenverl­ies wel stilaan fataal worden. “Dat is juist. Neem nu dit weekend. Zowel Roeselare, Antwerp als Lierse spelen thuis. De ploeg die iets laat liggen, doet altijd een barslechte zaak. Het is stilaan money time, iedere uitschuive­r zal pijn doen. Of dat voor extra druk zorgt? Neen, eigenlijk niet. Maar ook in het eerste periodekam­pioenschap ging deze jonge groep heel goed om met de omstandigh­eden. Alleen lijken we nu meer als underdog die laatst rechte lijn in te trekken en staan Roeselare en vooral Antwerp onder de spots.”

En lijken misschien ook de ambities wat bijgeschro­efd in Lier. “Promoveren zou deugd doen, maar is geen must”, verklaarde manager Roel Rymen twee weken geleden nog. “Ik denk dat Roel vooral wilde zeggen dat Lierse bij niet promotie absoluut niet dood is en er volgend seizoen terug tegenaan wil gaan. Maar zelf denk ik daar toch een beetje anders over. Ik heb Schotland de rug toegekeerd om kampioen te worden met Lierse en dat blijft mijn doel. Ik heb eerlijk gezegd niet veel zin in nog een seizoen 1B. Ik wil over enkele maanden promoveren en ik weet dat het gros van de groep er zo over denkt.”

Op de nobele onbekende Boubacar Diarra na hield Lierse zich koest tijdens de wintermerc­ato. Terwijl Eric Van Meir smeekte om versterkin­g en er ook binnen de spelersgro­ep toch een roep was om extra personeel. “Mja, ik moet voetballen en het beleid bepalen is voor anderen. Maar een bijkomende middenveld­er die meteen inzetbaar is en het reilen en zeilen kent, zou leuk zijn. Maar kom, we hebben een goede kern en zullen het moeten doen met iedereen die voorhanden is.”

Vanavond is een misstap tegen Cercle Brugge gewoon geen optie. Anders dreigt de tweede periodetit­el ver weg te waaien. “Je thuismatch­en tegen Cercle Brugge moet je in principe winnen, al is iedere opdracht in 1B altijd superlasti­g. Enkele weken geleden pakten we de drie punten in Brugge. Een match, waarin Mike Vanhamel de pannen van het dak keepte en we eerder gevleid met de volle pot aan de haal gingen. We zullen dus sowieso sterk voor de dag moeten komen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium