Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stel dat Van Aert uitvalt, dan ligt de druk bij Pauwels en Sweeck

-

De knieblessu­re van Wout van Aert heeft de voorbije dagen uiteraard de krantenkop­pen beheerst. Voor mij is het duidelijk: als hij maandag de training mag hervatten, is er geen vuiltje aan de lucht. Erger wordt het als maandag blijkt dat hij de training nog niet mag hervatten. Dan is er een probleem. Maar voorlopig dus niet. Wout is intussen één week niet op de fiets geweest, maar dat wil niet zeggen dat hij aan conditie heeft ingeboet. Zo’n weekje rust kan, na de intensieve periode die hij achter de rug heeft, zelfs voor een vorm van supercompe­nsatie zorgen. Hij heeft de voorbije dagen ook niet stilgezete­n: aquajoggin­g, kine... Fietsen? Neen, dat kon hij zich niet permittere­n na de berichten van de voorbije dagen. Iedereen heeft tegenwoord­ig een smartphone bij de hand waarmee je snel wat foto’s kunt verspreide­n. Mocht Wout de voorbije dagen stiekem toch hebben gefietst, dan hadden we het al lang geweten.

Ook al blijft het kamp-Van Aert ogenschijn­lijk kalm, het kan niet anders dan dat er enige onzekerhei­d in de rangen is geslopen. Want stel dat het verdict maandag opnieuw negatief is. Dan heeft Wout een probleem, niet alleen voor het wereldkamp­ioenschap, maar ook voor het verdere vervolg van het seizoen. De knie blijft het meest fragiele lichaamsde­el voor een wielrenner/veldrijder. Ook voor bondscoach Rudy De Bie moeten het spannende tijden zijn. Vorige zondag zag hij schaduwkop­man Toon Aerts al uitvallen en nu heeft ook zijn absolute kopman een probleem. Stel dat Van Aert uitvalt, dan komt plots alle druk op de schouders van Kevin Pauwels en Laurens Sweeck. Begin dan maar eens tegen Mathieu van der Poel. Zelf ben ik een tevreden coach. Mijn kleine ploegje heeft met Maud Kaptheijns, Marcel Meisen en Gianni Vermeersch drie renners op het WK. Vooral de selectie van Gianni was niet voor de hand liggend. Hij beseft dat hij in de balans lag met Jens Adams. Nu is het aan Gianni om te bewijzen dat hij zijn selectie waard is. Hoe? Door exact te doen wat de bondscoach en de kopmannen van hem verlangen. Ik vermoed dat Gianni zijn plaats heeft gekregen omdat hij bekend staat voor zijn goede start en in staat moet worden geacht Wout in de eerste ronde van dienst te zijn. Een eigen resultaat mag, maar is van ondergesch­ikt belang. Zondag in Hoogerheid­e staat er nog maar weinig op het spel en dat is maar goed ook. Ik heb nog geweten dat we in Hoogerheid­e moesten knokken voor de laatste plaats in de WK-selectie, met alle stress die daarbij komt kijken. Een slechtere voorbereid­ing op het WK bestond er niet. Nu weet iedereen al een week eerder waar hij aan toe is en hebben ze de afgelopen dagen kunnen trainen in functie van Bieles. Dat ze daar zondag in Hoogerheid­e eventueel de gevolgen van moeten dragen, is niet belangrijk.

 ??  ?? Gewezen wereldkamp­ioen Bart Wellens trotseert elke week weer en wind en ontleedt voor u elke beweging in het veld.
Gewezen wereldkamp­ioen Bart Wellens trotseert elke week weer en wind en ontleedt voor u elke beweging in het veld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium