Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is logisch dat ik niet geselectee­rd ben”

-

Normaal gezien had hij gisteravon­d met Togo Marokko moeten bekampen op de Afrika Cup in Gabon, maar wegens administra­tieve problemen begin dit seizoen zit Fessou Placca nu gewoon bij Beerschot Wilrijk. De Togolees is opgelucht dat hij eindelijk mag spelen en focust nu vooral op de toekomst. “En op de promotie naar eerste klasse B.”

Ben je blij dat die moeilijke periode eindelijk achter de rug is? Fessou Placca: “Ik voel me prima en ben klaar om alles te geven voor Beerschot Wilrijk. Die eerste maanden waren uiteraard lastig. Af en toe gaf dat de nodige frustratie­s, maar ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze.”

Toch blijft het voorlopig nog wachten op je eerste basisplaat­s in de competitie.

“Bij mijn eerste invalbeurt op Oudenaarde kon ik meteen scoren. Een mooie binnenkome­r natuurlijk, maar ik voelde dat ik conditione­el nog geen hele wedstrijd aankon. Ik miste wedstrijdr­itme. De ploeg deed het ondertusse­n ook fantastisc­h. Na een goede voorbereid­ing op de tweede ronde voel ik me echter helemaal klaar om de ploeg te helpen om nog beter te doen dan voor de winterstop. Nu is het wachten op mijn kans. Al is dat natuurlijk niet evident in een ploeg die het zo goed doet.”

Ondertusse­n is de Afrika Cup wel gestart met Togo, maar zonder Fessou Placca. “Iedere speler droomt er natuurlijk van om ooit eens te kunnen deelnemen aan zo’n groot tornooi. Maar het is logisch dat ik er niet bij ben. Als je niet speelt, kan je moeilijk worden opgeroepen. Dat is nu eenmaal het leven, maar ik ben nog jong. Het voordeel is dat ik me nu volledig kan focussen op mijn toekomst bij Beerschot Wilrijk en het afdwingen van promotie naar eer- ste klasse B.”

Zondag trekken jullie naar Hamme, de ploeg die zowel in de beker als in competitie kwam gelijkspel­en op het Kiel. “Hamme kan inderdaad een beetje beschouwd worden als ons zwarte beest. In de bekermatch, die eindigde op 3-3 na verlenging­en, was ik erbij. Net als later in de competitie waren we de betere ploeg, creeerden we heel wat kansen, maar vergaten we te scoren. Toch heb ik er alle vertrouwen dat we ook zondag onze mooie reeks overwinnin­gen zullen verderzett­en.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Fessou Placca in actie tegen Dender. “Ik voel me helemaal klaar om de ploeg te helpen om nog beter te doen dan voor de winterstop.”
FOTO TOM GOYVAERTS Fessou Placca in actie tegen Dender. “Ik voel me helemaal klaar om de ploeg te helpen om nog beter te doen dan voor de winterstop.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium