Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het kan nog alle k anten opgaan”

- (skm)

Met nog twee wedstrijde­n te gaan in de tweede periode kan Berchem zondag alvast één opponent uitschakel­en. De ploeg van trainer De Roeck krijgt met Bocholt wel een stevige kluif voorgescho­teld, maar trekt tegelijk met veel vertrouwen naar Limburg.

“De voorbije weken zijn we gewoon op ons elan van voor de winterstop doorgegaan”, zegt Joachim De Wilde. “Er is dus geen reden om aan onszelf te twijfelen. Toegegeven: thuis tegen Overijse liep het tijdens de eerste helft wat minder. Maar dan zie je dat we ons daar toch doorslaan en na de rust weer voluit kansen creëren.”

Bocholt is, zoals sommige spelers de voorbije weken al aanhaalden, de tegenstand­er die de beste indruk naliet. Wat herin ner je uit de heenmatch? Joachim De Wilde: “Dat zij een heel goed blok vormen, waar wij op dat moment maar weinig tegen konden beginnen. We hadden toen het geluk een beetje aan onze kant door zelf als eerste te scoren. Verder hield Appels ons daar in de match met enkele prachtige reddingen. Bocholt is voor mij een van de meest complete ploegen uit de reeks.”

Nemen jullie dat dan mee in de wedstrijdv­oorbereidi­ng?

“Onszelf aanpassen, bedoel je? Dat deden we - deels door afwezighed­en - op het veld van Thes en daar hebben we uitgeleerd (Berchem leed er zijn voorlopig enige nederlaag van het seizoen, red.). Na een goed groepsgesp­rek werd duidelijk dat we alleen nog naar onszelf moesten kijken. Pas op: bij die heenmatch spreken we over speeldag vier. Toen waren wij als ploeg nog zoekende. Sindsdien maakten wij toch een belangrijk­e evolutie door.”

Houdt de periodetit­el jullie bezig? “Niet echt. Wij proberen gewoon op die eerste plaats te blijven en als dat niet lukt, er zo kort mogelijk bij te zijn. We spelen nu twee belangrijk­e duels tegen rechtstree­kse concurrent­en, we beseffen maar al te goed dat het nog alle kanten op kan. Deze ploeg zal zich ook na een nederlaag niet uit het lood laten slaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium