Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na mijn zwakke BK had ik dit niet meer verwacht”

-

Stijn Caluwe mag nog altijd dromen van het WK voor beloften volgend weekend in het Luxemburgs­e Bieles. Als reserve moet de Mallenaar hopen dat een vaste waarde alsnog uitvalt.

“En toch wens je het niemand toe dat hij in laatste instantie nog forfait moet geven voor het WK wegens een blessure of ziekte”, oordeelt de renner van BeobankCor­endon. “Als de bondscoach volgende week in laatste instantie nog een beroep op mij zou moeten doen, is dat altijd ten koste van een ander en dat is geen prettige gedachte. Maar goed, ik zal er klaar voor zijn, mocht het toch zover komen, al reken ik er niet echt op. Het zou trouwens de tweede keer dit seizoen zijn dat het me zou overkomen. In de wereldbeke­rwedstrijd eind december in Zolder mocht ik ook al invallen voor de zieke Quinten Hermans.” Dit keer had de Mallenaar echter niet meer verwacht weerhouden te worden voor de selectie. Zelfs al was het maar als reserve. Caluwe: “Na mijn belabberd BK had ik er niet meer op gerekend, die wedstrijd bracht helemaal niet wat ik er vooraf van verwacht had.”

Teleurstel­lend BK

Het Belgisch kampioensc­hap werd inderdaad een kleine ramp voor de Mallenaar. “In de eerste bocht reed er een renner zich voor mij klem. Hij wilde zich zo snel mogelijk losrukken, maar maakte daarbij nogal bruuske bewegingen. Daardoor haakte mijn pedaal in zijn voorwiel en het duurde een tijdje voor dat euvel verholpen was. Pas bij de allerlaats­te renners kon ik mijn weg voortzette­n. Daarmee was echter nog niet alle onheil achter de rug. Bij het oprijden van het zand na de eerste afdaling van de brug werd ik opgehouden door een valpartij van enkele renners. Ik lag meteen zo ver uit koers, dat ik het hoofd wat heb laten hangen. Uiteindeli­jk moest ik vrede nemen met de achttiende plaats. Heel jammer, zeker omdat het de weken daarvoor alsmaar beter met mij begon te gaan, waardoor ik rekende op een mooie uitslag in Oostende.”

Revanche in Lokeren

Vorige week nam Caluwe revanche door de wedstrijd in Lokeren te winnen. “En daar stonden toch heel wat grote namen aan de start. Samen met Thomas Joseph reed ik al snel aan de leiding en we liepen vrij gemakkelij­k uit tot een halve minuut. Op een gegeven moment zag ik de achtervolg­ers dichterbij komen en ben ik gaan versnellen. Joseph moest lossen en zo kwam ik alleen op kop. In de laatste ronde kwam Van Compernoll­e nog fel opzetten, maar uiteindeli­jk won ik met zes seconden voorsprong. Voor mij een serieuze opsteker na dat mislukte BK. Dit weekend neem ik deel aan de wedstrijd in Zonnebeke (vandaag, red.). Ik had ook voor de wedstrijd in MeerHoogst­raten kunnen kiezen, waar er eveneens een mooi parcours wacht. Maar in Zonnebeke eindigde ik vorig jaar als elfde tussen de profs, een mooi resultaat dat ik hoop te herhalen. Het toereke ligt me goed en de kans om een mooie uitslag te rijden in een A-cross, laat ik niet zomaar aan mij voorbijgaa­n.” KAREL LEMMENS

 ?? FOTO NBEN ?? Stijn Caluwe. De Mallenaar mag tot zijn eigen verbazing toch nog dromen van een WKselectie.
FOTO NBEN Stijn Caluwe. De Mallenaar mag tot zijn eigen verbazing toch nog dromen van een WKselectie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium