Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ONDERTUSSE­N IN...

-

VS/DRUGSBARON: De vermaarde drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzman is uitgelever­d aan de Verenigde Staten. Dat meldt het Mexicaanse ministerie van Buitenland­se Zaken. El Chapo, die ooit de machtigste drugsbaron ter wereld was en tweemaal ontsnapt is uit zwaarbewaa­kte Mexicaanse gevangenis­sen, moet zich in de VS onder meer verantwoor­den voor moord, drugshande­l, georganise­erde misdaad en het witwassen van geld. AUSTRALIË/KROKODIL: In het Northern Territory is een 47jarige man gedood door een krokodil. De man wilde een rivier oversteken in de buurt van het Kakadu National Park en werd gegrepen door het dier. Twee vrouwen die bij hem waren, konden ontkomen. Zijn lichaam werd twee kilometer verder aangetroff­en. De krokodil werd doodgescho­ten. De laatste dodelijke aanval door een krokodil in de regio dateerde van 1987. NIGERIA/90 VLUCHTELIN­GEN GEDOOD: Bij het bombardeme­nt van de Nigeriaans­e luchtmacht op een vluchtelin­genkamp in het noordooste­n van het land (naar eigen zeggen per ongeluk) zijn dinsdag minstens negentig mensen – hoofdzakel­ijk vrouwen en kinderen – om het leven gekomen. Dat blijkt uit een nieuwe balans van Artsen Zonder Grenzen. De balans blijft echter wel voorlopig. Lokale autoriteit­en spreken van 170 doden.

AUSTRALIË/OPZETTELIJ­KE AANRIJDING: In de Australisc­he stad Melbourne heeft een wagen vrijdag rond 14u meerdere voetganger­s opzettelij­k aangereden in de Bourke Street Mall, de belangrijk­ste winkelstra­at. Daarbij vielen vier doden en raakten twintig mensen gewond, meldt de politie van de staat Victoria. Er werd een verdachte opgepakt. De politie sluit een terroristi­sch motief uit. Het incident zou gelinkt zijn aan een steekparti­j die ’s ochtends gebeurde.

FRANKRIJK/HOLLANDE: François Hollande heeft zijn oog laten vallen op het voorzitter­schap van de Europese Raad. De Franse president verlaat in mei het Elysée en zou naar Brussel willen verhuizen om Donald Tusk op te volgen als Europees president. Dat schrijft de Franse krant Le Parisien. In mei wordt de nieuwe president van Frankrijk verkozen. Het staat vast dat Hollande zichzelf niet zal opvolgen. De socialist geeft er na een termijn van vijf jaar de brui aan.

AUSTRALIË/BRAND DOOR VOGEL: Een grote brand in de buurt van de Australisc­he hoofdstad Canberra is veroorzaak­t door een vogel die werd geëlektroc­uteerd door een hoogspanni­ngslijn. De geroosterd­e vogel kwam op droog gras terecht dat daardoor vuur vatte. De uit de hand gelopen brand in Taroga in New South Wales verwoestte een gebied van bijna 3.400 hectare en vernielde huizen en voertuigen.

CYPRUS/HERENIGING: De onderhande­lingen tussen deskundige­n over de hereniging van het Griekse en he Turkse deel van Cyprus in het Zwitserse MontPèleri­n zijn donderdag – een dag eerder dan gepland – beëindigd. Volgens VNbemiddel­aar Espen Barth Eide waren de gesprekken “succesvol”. Verdere details werden niet bekendgema­akt. Over wanneer de volgende top over Cyprus zal worden gehouden, bestaat nog onduidelij­kheid. (blg)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium