Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Een tattoo? Stuur je idee per post

Populaire Antwerpse shop neemt alleen klanten aan die een brief sturen

-

Geen impulsieve tattoo bij Studio Palermo. En dus ook geen spijt achteraf. Wie klant wil worden van de populaire zaak aan de Antwerpse Plantinkaa­i, stuurt een brief. Niet via Facebook of mail, maar per post. “Wie zo’n brief stuurt, méént het ook.”

Studio Palermo barstte bijna uit haar voegen. Tot 150 mails en telefoontj­es per dag kregen ze hier te verwerken. Allemaal van mensen die een tattoo wilden laten zetten door artiest Sven Rayen. Niet meer houdbaar, en dus bedacht medewerkst­er Ticuta een bijzonder systeem: je krijgt alléén een afspraak als je per post een brief opstuurt met je ideeën, minutieus uitgewerkt of nog in abstracte fase, over de tattoo die je graag wil. “Zo moeten mensen er echt tijd en moeite insteken, in plaats van midden in de nacht nog snel een mailtje te sturen. En wie zo’n brief stuurt, méént het ook. We krijgen er gemiddeld veertig per dag.” Dat gaat van postkaartj­es over brieven op speciaal papier tot in detail uitgewerkt­e dossiers, hier en daar met een leuk cadeautje erbij. Allemaal van mensen die maanden willen wachten om de deskundigh­eid van Sven Rayen aan den lijve te ondervinde­n. Want diens 3D-achtige, uiterst gedetaille­erde inktzwarte tattoos zijn razend populair. “Ik behandel de brieven in chronologi­sche volgorde”, legt Ticuta uit. “Als ik een brief gelezen heb, neem ik contact op met die per- soon en nodig ik hem of haar uit voor een gesprek. Ik stel dan heel veel vragen, let op de nuances, de compositie, de verhouding­en.”

Impulsief

“Maar ook op emotioneel vlak moet alles goed zitten. Wanneer mensen bijvoorbee­ld een dierbare verliezen, willen ze soms heel impulsief een tattoo laten zetten, zoals een portret met sterfdatum. Dan vraag ik of ze er zeker van zijn dat ze de tattoo op een zichtbare plaats willen. Mensen gaan hen daar vragen over stellen. Willen ze daar wel telkens opnieuw mee geconfront­eerd worden? We bouwen dus echt een band op met onze klanten.” Maar zo emotioneel hoeft het niet te worden. “Soms komen mensen af met een idee voor een tattoo die ze bij iemand anders gezien hebben. Maar iets gewoon overnemen doen we niet. Aan de hand van een gesprek proberen we voor iedereen een uniek, persoonlij­k ontwerp te creëren.”

Volgeboekt tot augustus

Als het ontwerp besproken is, is de wachttijd voor de klant nog niet voorbij. “We zijn nu al volgeboekt tot augustus. Dus er zitten telkens enkele maanden tussen het ontwerp en het plaatsen van de tattoo. Dat is positief. Wanneer mensen na een tijd nog een bedenking hebben, mogen ze ons daar altijd opnieuw over contactere­n. Dan herbekijke­n we dat gewoon.” De drempel om bij Studio Palermo geholpen te worden ligt dus vrij hoog. Maar eens binnen, krijg je een erg persoonlij­ke behandelin­g. “Als de klant dan uiteindeli­jk heel erg tevreden is met het resultaat, geeft dat ook ons een enorme voldoening.” ELIEN VAN WYNSBERGHE

TICUTA Studio Palermo ‘‘Iets gewoon overnemen doen we niet. Aan de hand van een gesprek proberen we voor iedereen een uniek, persoonlij­k ontwerp te creëren.’’

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Ticuta van Studio Palermo met een stapel brieven van mensen die een tattoo willen laten zetten. “We krijgen er gemiddeld veertig per dag.”
FOTO JAN VAN DER PERRE Ticuta van Studio Palermo met een stapel brieven van mensen die een tattoo willen laten zetten. “We krijgen er gemiddeld veertig per dag.”
 ?? FOTO SVEN RAYEN ?? Een voorbeeld van de stijl van Sven Rayen: uiterst gedetaille­erd, geen kleuren.
FOTO SVEN RAYEN Een voorbeeld van de stijl van Sven Rayen: uiterst gedetaille­erd, geen kleuren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium