Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Luxekapper­s hebben wél succes

Baard trimmen, drankje en haarmassag­e

- (cwil)

Niet alle kappers zien hun winstmarge­s slinken. Goed opgeleide haarkunste­naars verdienen hun kost zelfs beter dan ooit. “Wij vragen 37 euro voor een haarverzor­ging en onze zaak zit vol.”

Stefanie Scheepers (31) leidt het kapsalon De Corbie in het centrum van Geel. “Vroeger bestond ons cliënteel vooral uit vrouwen. Nu zijn ook veel mannen bereid om een hogere prijs te betalen voor de verzorging van hun haar en baard”, zegt Stefanie Scheepers. “Een was- en knipbeurt kost bij ons 37 euro. Voor die prijs krijgt elke klant twee wasbeurten: eentje om het haar te reinigen en eentje om het haar te masseren en eventuele restanten van cosmeticap­roducten weg te wassen die ze in de supermarkt hebben gekocht. Die producten maken het haar meestal futloos en soms ook vettiger. Wij gebruiken producten die het haar gezond en zacht maken en geven elke klant een drankje.”

Ander publiek

Heeft kapsalon De Corbie dan geen concurrent­ie van goedkopere kappers? “Neen, omdat wij een ander publiek aanspreken. En dat publiek wordt steeds groter”, zegt Stefanie Scheepers. “Vijf jaar geleden moest een man vooral gladgescho­ren zijn. Vandaag laten veel mannen graag een baardje staan en dat baardje moet dan perfect worden getrimd. Ook aan vrouwen hebben we meer werk dan vroeger. Ze zitten voor onze spiegel en zien dat hun wenkbrauwe­n dringend moeten worden bijgewerkt. Niet dat we een schoonheid­ssalon zijn: wij doen enkel basisverzo­rging die uiterlijk zichtbaar is. We gaan geen volledige lichamen ontharen. Maar we zijn dus wel meer dan een kapper. Het komt er kort samengevat op neer dat de mensen die hier buitengaan, zich beter moeten voelen dan wanneer ze binnenkome­n. Wij geven hen een verzorgd uiterlijk.”

 ?? FOTO BERT DE DEKEN ?? Stefanie Scheepers.
FOTO BERT DE DEKEN Stefanie Scheepers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium