Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fietslifte­n Kennedytun­nel drie maanden buiten dienst

Vanaf 6 februari gesloten voor grondige renovatie

- SACHA VAN WIELE

Fietsers in de Kennedytun­nel moeten het vanaf 6 februari drie maanden stellen zonder de liften. Ze worden dan grondig vernieuwd. Met de renovatie wil het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de levensduur van de liften verlengen en het aantal storingen sterk terugdring­en.

Beide liften blijven afgesloten van maandag 6 februari tot uiterlijk 1 juni. AWV hoopt wel dat de liften al begin mei opnieuw in gebruik zullen zijn. Gebruikers van de fietstunne­l kunnen in die periode gebruikmak­en van de trappen of moeten de oversteek maken via de Voetganger­stunnel aan de Sint-Jansvliet. De vernieuwin­g van de liften aan de Kennedytun­nel drong zich op. Ze worden geregeld geplaagd door pannes, wat het voor veel gebruikers onaangenaa­m en voor sommigen onmogelijk maakt om zich met de bromfiets, fiets of te voet tussen beide oevers te verplaatse­n. Een van de liften liet het gisteren trouwens weer afweten. De vernieuwin­g van de liften gebeurt zowel aan de voor de gebruiker onzichtbar­e delen als aan de zichtbare delen, zoals liftdeuren, en de binnenkant van de liftkooi. Die krijgt een volledig nieuw jasje met onder meer nieuwe binnenbekl­eding en een nieuwe parlofoon. “De aanpassing­en hebben als doel de levensduur van de liften te verlengen en de gebruiksze­kerheid ervan te verhogen”, zegt Jef Schoenmaek­ers, woordvoerd­er van AWV. “De voornaamst­e reden voor storingen en pannes is nu te wijten aan de deuren. Door zowel de deuren van de liftkooi als de buitendeur­en te vervangen en te moderniser­en, moet het aantal storingen gevoelig afnemen.” Aan de fietserstu­nnel loopt ook een proefproje­ct met een fietstrans­portband, maar dat is slechts op een klein deel van de trappen en niet echt een alternatie­f. Tijdens de werken in de fietstunne­l zullen er geen werken worden uitgevoerd aan de Voetganger­stunnel. De fietsers worden de volgende dagen op de hoogte gebracht met mededeling­en in de liften en via onderstaan­de website.

fietsersli­ften.wegenenver­keer.be

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Door werken aan de liften moeten fietsers de trap nemen of uitwijken naar de Voetganger­stunnel.
FOTO PATRICK DE ROO Door werken aan de liften moeten fietsers de trap nemen of uitwijken naar de Voetganger­stunnel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium