Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe fietspaden op komst op Linkeroeve­r

Werken aan Blancefloe­rlaan beginnen dit najaar

- (svw)

De stad Antwerpen investeert in het aanleggen en het vernieuwen van de fietspaden op de Blancefloe­rlaan en de Charles de Costerlaan op Linkeroeve­r. Dit past binnen het wegwerken van de ontbrekend­e schakels in de Antwerpse fietsinfra­structuur.

Het fietspad op de Blancefloe­rlaan wordt vanaf het najaar 2017 volledig vernieuwd. Het huidige fietspad is verouderd en weinig comfortabe­l. “Bovendien zag dit fietspad wel wat af door de werken aan de nieuwe woonwijk Regatta”, zegt Koen Kennis (N-VA), Antwerps schepen van Mobiliteit. “Dit is toch een belangrijk­e verbinding voor fietsers. Het volledige fietspad krijgt rood asfalt en zal 1,75 meter breed zijn. Het is telkens een eenrichtin­gsfietspad.” De werken op de Blancefloe­rlaan zouden eind 2017 of begin 2018 afgerond moeten zijn. De Charles de Costerlaan, het deel naast de tunnelmond, krijgt een fietspad. Aan de noordkant van de Waaslandtu­nnel is het een tweerichti­ngsfietspa­d. Voor die werken is er nog geen timing, want de uitvoering hangt vast aan de uiteindeli­jke Oosterweel­verbinding. “Met deze nieuwe investerin­g wordt aangeslote­n op de fietsinfra­structuur die gepland is met Oosterweel”, zegt Kennis. “In het BAM-verhaal gaat het om 12 kilometer nieuwe fietspaden. Fietsers kunnen dan op een comfortabe­le en veilige manier naar de derde Scheldeaan­sluiting, waar ook een fietstunne­l komt.” Daarnaast worden nog plannen gemaakt voor een nieuw fietspad aan het Galgenweel.

Wachtverza­chters

Overigens zijn in Antwerpen de aftellicht­en of wachtverza­chters op vele kruispunte­n nog steeds buiten dienst. Er waren enkele weken geleden problemen opgedoken. “Siemens heeft al twee mogelijke oorzaken weten achterhale­n, maar blijkbaar is er nog een derde probleem”, zegt Kennis. “Het is nog even wachten voor ze in gebruik worden genomen.”

 ?? FOTO JHS ?? Schepen Kennis op de Blancefloe­rlaan.
FOTO JHS Schepen Kennis op de Blancefloe­rlaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium