Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘‘Politici nemen zichzelf te veel au serieux. Ik wil gewoon meer ambiance in plaats van dat constante gemekker op elkaar.’’

Geert Beullens start campagne met ‘nieuwjaars­receptie’ in café Korsakov

- GEERT BEULLENS Performer kruipt in de huid van BDW

Performer Geert Beullens treedt zondag een eerste keer op als ene BDW. Zijn ‘nieuwjaars­receptie’ vindt dan plaats op een boogscheut van die van de NVA. En dat is geen toeval.

“Vlak voor de verkiezing­en van 2018 plan ik een show in de Arenberg. Daarom ga ik vanaf nu als schijnkand­idaat een campagne voeren”, zegt Beullens. “Je zal BDW dan tegenkomen op allerlei evenemente­n. BDW zal ook onderduike­n in de districten. Zo ontwikkel ik een nieuw plan voor de stad. Ik hoop hiermee een nieuwe beweging op te starten.” BDW lijkt wel wat op Bart De Wever. Gaat Beullens de burgemeest­er stalken? “Dat is niet het plan. Ik treed wel parallel met hem op. Mijn receptie heeft zondag om 11u plaats in café Korsakov aan het Mechelsepl­ein. Op hetzelfde moment begint de echte van de N-VA in het Elzenveld, dat is een meter of 75 verder.” Het had een stunt van de oppositie kunnen zijn. Daar is het deze BDW niet om te doen. “Politici nemen zichzelf te veel au serieux, daar is het een reactie op. Ik wil gewoon meer ambiance, in plaats van dat constante gemekker op elkaar. Waarom niet op een plezante manier de dingen in vraag stellen? Daarvoor kies ik nu iemand uit die het meest spraakmake­nd is en op wie ik toevallig een beetje lijk. Zelf ben ik niet links of rechts. Dat zijn voor mij totaal achterhaal­de begrippen. Er zijn toch zaken die zowel voor het Vlaams Belang als voor de PVDA belangrijk zijn? En zelf vind ik auto’s in de stad niet kunnen, maar bakfietsen ook niet.” Genoteerd. Heeft BDW ook een eigen programma? “Ik zou van Den Dam een smurfendor­p maken. Alle bewoners moeten zich dan verplicht in het blauw verven. Dat zou volgens mij veel meer Japanse toeristen naar de stad lokken. En ik wil ook een avondklok voor Hollanders.”

Geert Beullens kroop eerder al in de huid van bekende figuren. Die heetten dan wel Pietje Puk of Filiberke. Ziet hij gelijkenis­sen met de echte BDW? “Bart De Wever is een dwarsligge­r. Iedereen is het over een onderwerp eens, maar hij jaagt met één of andere uitspraak dan liever iemand de gordijnen in. Zo iemand is altijd interessan­t om neer te zetten. Ik zie op dat vlak wel een zeker gelijkenis met Filiberke. Want als iedereen A zegt, speelt Filiberke liever nog een tijdje knolselder.”

 ??  ??
 ?? FOTO RR ?? Geert Beullens: “Ik ben niet links of rechts. Ik heb iemand gekozen die het meest spraakmake­nd is en op wie ik toevallig een beetje lijk.”
FOTO RR Geert Beullens: “Ik ben niet links of rechts. Ik heb iemand gekozen die het meest spraakmake­nd is en op wie ik toevallig een beetje lijk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium