Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schiltz krijgt vierde stek op lijst

- (svw)

WillemFred­erik Schiltz krijgt waarschijn­lijk de vierde stek op de Antwerpse Open Vldlijst voor de verkiezing­en in 2018. Het partijbest­uur stelde Philippe De Backer gisteravon­d officieel aan als lijsttrekk­er.

Het Antwerpse partijbest­uur van Open Vld Groot-Antwerpen kwam gisterenav­ond in spoed bij elkaar. Het bestuur wil op de nieuwjaars­receptie van de Antwerpse liberalen zaterdag officieel de lijsttrekk­er voorstelle­n. Staatssecr­etaris Philippe De Backer werd unaniem goedge- keurd voor deze koppositie. Dat hij de lijst zou trekken, raakte eerder al bekend.

Nieuw zijn de namen die het partijbest­uur voorstelt voor de daaropvolg­ende plaatsen op de lijst. Die zullen naar de andere Antwerpse mandataris­sen gaan: fractielei­dster Annemie Turtelboom, schepen Claude Marinower en Vlaams Parlements­lid WillemFred­erik Schiltz. “Deze namen zullen nu worden overgemaak­t aan het lijstvormi­ngscomité”, zegt De Backer. “De keuze is logisch, want het zijn onze mandataris­sen. Ik heb veel tijd gestoken in gesprekken hierover.”

Momenteel heeft Open Vld overigens slechts twee zetels in de Antwerpse gemeentera­ad.

Dat Turtelboom op twee komt, lijkt een uitgemaakt­e zaak. Dat Marinower op drie komt en Schiltz op vier ligt volgens sommigen binnen het partijbest­uur nog niet vast. Dit is een beslissing die het lijstvormi­ngscomité moet nemen.

 ?? FOTO BELGA ?? WillemFred­erik Schiltz.
FOTO BELGA WillemFred­erik Schiltz.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium