Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan gewoon voor de tit el”

Coach Paul Degenaers windt er geen doekjes meer om

-

Ternesse zette zaterdag ook Lille, de grootste concurrent voor de titel, met 20 opzij. Meteen de zesde winst op een rij voor de Wommelgemn­aren, die al elf matchen ongeslagen zijn en vier punten meer tellen dan achtervolg­er Lille. Coach Paul Degenaers is uiteraard een tevreden man. “Als hoofdcoach heb ik nooit beter geweten”, zegt Degenaers.

Ternesse klopte niet alleen Lille, het pakte ook de tweede periode.

“Die prijs hebben we al”, aldus Degenaers. “We hebben het allemaal zelf afgedwonge­n door een erg sterke reeks neer te zetten. Als je zes keer op een rij wint en al elf keer ongeslagen bent, dan is dat netjes. Dit schenkt voldoening en geeft nog meer vertrouwen. Ik zie ook een gedreven en solidaire groep. We zullen op dit elan door moeten gaan en de focus hoog moeten houden. Nu we bovenaan staan met nog elf wedstrijde­n te gaan, moeten we naar de titel toewerken. Als je twee keer wint van Lille, is niet Lille maar Ternesse gewoonweg de beste ploeg in de reeks. Herentals volgt al op negen punten. Maar we mogen niet overmoedig worden en moeten de samenhang, discipline en werkkracht behouden. We mogen niet verzwakken en moeten oppassen met onze kaartenlas­t.”

“Na het behalen van de tweede periode is de honger nog gegroeid. Toch is het te voorbarig om nu al over een terugkeer naar de nationale reeksen te spreken. Als we eind februari nog staan waar we nu staan, moet het echt, dat heb ik altijd gezegd. Nu moeten we vooral de rust bewaren”, zegt Degenaers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium