Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze kans moeten we grijpen”

-

Hooikt is echt de ploeg in vorm in derde provincial­e B. De 02 winst in de derby op FC Putte was hun achtste opeenvolge­nde zege. Daardoor pakt Hooikt de leiding in de tweede periode en staat het derde in het klassement.

“Het veld van Putte was moeilijk bespeelbaa­r, maar we speelden toch een sterke match”, aldus trainer Yves Rottiers. “We pakten het slim aan en gaven maar één grote kans weg. Zelf scoorden we twee keer, maar we misten nog een drietal grote mogelijkhe­den. De 0-2 overwinnin­g was bijgevolg meer dan verdiend.”

Hooikt won nu al voor de achtste keer op rij.

“Dat is een straffe reeks, maar daar hoort natuurlijk ook een beetje geluk bij. Sommige mat- chen hadden we ook kunnen gelijkspel­en. Maar wat me vooral tevreden stemt, is dat dit de verdienste is van de hele groep. Dat blijkt ook uit het feit dat bijna elke week andere spelers scoren. We hebben geen vedettes in onze ploeg.”

Toen Rottiers de ploeg overnam, waren er geen concrete ambities. Dat is nu veranderd.

“Als je met nog één match te spelen op kop staat in de tweede periode, wil je dat natuurlijk niet meer uit handen geven. Dit is misschien een eenmalige kans die we moeten grijpen. Toen ik over pakte, werd er gepraat over de top vijf. Nu staan we derde. De volgende weken, met matchen tegen Halle, Branst en Puurs, zullen beslissend zijn. Mochten we de eindronde halen, dan zullen we daarin zeker spelen voor wat we waard zijn. We hebben geen schrik om te promoveren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium