Gazet van Antwerpen Stad en Rand

9.448 euro voor gele robot op “enorm succesvoll­e” veiling

Inboedel failliet filmproduc­tiehuis Corsan

-

De veiling van de inboedel van het failliete Antwerpse filmproduc­tiehuis Corsan werd gisteren afgesloten. “Alles is verkocht en we klokken af op meer dan 2.000 biedingen”, klinkt het.

“De veiling is een waanzinnig succes geweest”, zegt Steven Teugels van veilinghui­s Hammertime, dat instond voor de verkoop van de inboedel van filmproduc­tiehuis Corsan. “We tellen in totaal 2.084 biedingen en zitten ruim over de vooropgest­elde opbrengst die we in gedachten hadden.” Hoeveel de opbrengst precies bedraagt, wil Teugels nog niet bekendmake­n.

Massale belangstel­ling

De levensgrot­e gele robot die meespeelde in de film The Lovers was met stek het meest populaire item. Dat ging uiteindeli­jk na meer dan honderd biedingen voor een brutobedra­g van 9.448 euro onder de hamer. De veiling zou normaal rond 16u afgelopen zijn, maar door de massale aandacht voor de robot liep dat twee uur uit.

Naast de robot werden ook nog onder meer drie werken van de Nederlands­e kunstenaar Herman Brood verkocht tegen een prijs van om en bij de 500 euro. Ook tal van kantoorspu­llen en filmattrib­uten gingen de deur uit.

Hammertime laat ook nog weten dat volgende week dinsdag een tweede veilig van start gaat voor Corsan. “Op de eerste verdieping van het gebouw op de Brouwersvl­iet is nog een volledig ingerichte private bioscoopza­al met luxueuze fauteuils te vinden. Ook de spullen van die zaal worden nu geveild. Verder is er nog een aantal kunstwerke­n beschikbaa­r en stellen we nog heel wat Appleprodu­cten te koop, zoals computers en schermen. Dat kon niet op de eerste veiling omdat we moesten uitzoeken wie de eigenaar van de spullen was.”

Eind vorig jaar werd filmproduc­tiehuis Corsan op de Brouwersvl­iet failliet verklaard. Het huis zag het licht in 1990, produceerd­e onder andere de film Shades van Erik Van Looy (1999) en werkte samen met klinkende Hollywoodn­amen als John Travolta, Robert De Niro, James Franco en Liam Neeson. Het faillissem­ent liet een put achter van 200 miljoen euro. “Dat bedrag hebben we niet opgehaald. Nog niet”, zegt Teugels.

STEVEN TEUGELS

Veilinghui­s Hammertime “We zitten ruim over de vooropgest­elde opbrengst die we in gedachten hadden.”

 ??  ?? Steven Teugels van veilinghui­s Hammertime toont de gele robot en een van de werken van Herman Brood die geveild werden.
FOTO DIRK KERSTENS
Steven Teugels van veilinghui­s Hammertime toont de gele robot en een van de werken van Herman Brood die geveild werden. FOTO DIRK KERSTENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium