Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Van Aert wil niet meedoen aan spelletje s Van der Poel en Pauwels”

-

Het twitterged­rag van Kevin Pauwels en Mathieu van der Poel is ook het kampVan Aert niet ontgaan. “Maar wat willen ze eigenlijk bereiken?”, vraagt Nick Nuyens, medeeigena­ar van CrelanChar­les en dus de grote baas van Wout Van Aert, zich af.

Twee tweets, telkens een foto van het formulier dat ze hadden ontvangen na een controle van het Vlaams antidoping­agentschap. Het gooide een bommetje in het veldritwer­eldje, niet toevallig enkele dagen voor het WK in Luxemburg. “Wie volgt?”, gooide Adrie van der Poel er nog achteraan. De vraag was duidelijk aan Wout van Aert gericht. Die was vorige week out met knieproble­men en heeft - denkt de concurrent­ie - mogelijk een uitzonderi­ng van de internatio­nale wielerfede­ratie UCI (een zogenaamde TUE) om bepaalde medicatie te nemen. En dat zou dan vermeld staan op dat bewuste dopingform­ulier.

In het kamp-Van Aert kunnen ze de poging om de wereldkamp­ioen uit zijn kot te lokken maar matig appreciëre­n.“Het verhaal is simpel: Wout kampte met een probleem en heeft daarvoor een gerenommee­rd arts ( Toon

Claes, red) opgezocht, die zijn reputatie niet op het spel zal zetten voor Wout”, wilde Nick Nuyens kort reageren. “Die arts heeft een behandelin­g voorgeschr­even. En neen, een zogenaamde TUE is er niet.”

“Bij mijn weten heeft Wout de voorbije dagen geen enkele controle buiten competitie ondergaan. Ik vraag mij wel af wat Mathieu en Kevin hiermee willen bereiken. Is dit de manier om Wout te destabilis­eren? Laten we het maar toeschrijv­en aan de nervositei­t die bij de aanloop naar een WK hoort.”

 ??  ?? Van Aert en Nuyens.
FOTO SIMON MOUTON
Van Aert en Nuyens. FOTO SIMON MOUTON

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium