Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn hart ligtin Anderlecht, maar vanavond leef ik voor Westerlo”

- KERSTEN STEURBAUT

Je grote liefde bedriegen. Het moet kunnen. Toch zeker op een voetbalvel­d. Zo hoopt Michael Heylen vanavond met Westerlo ‘zijn’ Anderlecht voor een tweede keer dit seizoen een hak te zetten.

Je zal Michael Heylen niet snel op een slecht woord over Anderlecht betrappen. De 23-jarige Antwerpena­ar is in Westerlo aan zijn tweede uitleenbeu­rt toe, Heylen en paars-wit zal altijd grote liefde zijn. De vlam sloeg helemaal over op z’n 16e, twee jaar nadat Heylen Germinal Beerschot had ingeruild voor een avontuur in de hoofdstad. “Bij mij werd toen de ziekte van Crohn ( een ontsteking­sziekte aan het spijsverte­ringska

naal, red.) vastgestel­d, maar Anderlecht heeft me nooit laten vallen. Voor de buitenwere­ld heeft de club misschien het imago van ‘dikke nekken’, maar Anderlecht is net een hele warme en menselijke club. Bij een andere ploeg hadden ze mij misschien wel opzij geschoven.”

Hoe bizar is het om, zoals vanavond, je grote liefde te ‘bedriegen’?

“Ik kan niet ontkennen dat het een speciale wedstrijd is. Wat er ook gebeurt, Anderlecht zal altijd de club van mijn hart zijn. Ik hou van die club. Maar als ik op het veld sta, zet ik dat naast mij. Ik zal er alles aan doen om Westerlo aan punten te helpen. Ook al ben ik een uitgeleend­e speler, ik leef heel hard mee met het verhaal van deze club. Bovendien wil ik me bewijzen aan het bestuur van Anderlecht.”

In de heenronde scoorde je zelfs in het Astridpark.

“Het mooiste moment uit mijn carrière. Ik dacht dat ik dat een paar weken eerder al had beleefd met mijn doelpunt in de Europa League, maar dit was nog veel mooier. Ik herinner me nog mijn eerste minuten voor Anderlecht: ik kon het publiek niet overtuigen en werd uitgeflote­n. Nu voelde ik waardering. Van het bestuur en de fans die voor mij applaudiss­eerden. Dat zal ik nooit meer vergeten.”

Het wordt vanavond je vierde wedstrijd tegen Anderlecht. Opmerkelij­k: in de vorige drie confrontat­ies pakte je 7 op 9.

“( Lacht) Hoe hard ik ook wens dat ze dit seizoen nog eens kampioen worden, ik hoop dat die reeks vanavond wordt verdergeze­t en de drie punten in Westerlo blijven.”

Je hebt nog één jaar contract in Anderlecht. Al zicht op volgend seizoen?

“Ik zit in een goede positie. Ofwel verlengen ze mijn contract ofwel verkopen ze mij. Gebeurt er niets, dan doe ik mijn contract gewoon uit. Ik voel geen druk. Het is nu aan mij om te tonen dat ik nog steeds op de kaart sta. Is het niet voor Anderlecht, dan voor een andere club.”

De laatste weken kunnen ze niet naast je kijken. Centraal achterin ben je de sterkhoude­r.

“In het begin van het seizoen speelde ik op het middenveld. Niet mijn positie, maar ik heb er wel veel bijgeleerd. Als centrale verdediger kan ik me echter veel meer tonen. Dan heb ik een beter overzicht en kan ik de ploegmaats beter aansturen en aanjagen. Dat laatste ontbrak in deze ploeg. In moeilijker­e periodes gingen de kopjes te snel naar beneden. Na de 7 op 9 in de laatste drie wedstrijde­n, zitten we nu in een positieve flow. Hopelijk kunnen we die nu doortrekke­n. Punten tegen Anderlecht zijn bonus, maar daarna volgen tegen WaaslandBe­veren en STVV twee cruciale wedstrijde­n.”

Defensief staan jullie de laatste weken iets sterker.

“We hadden nood aan iets meer rust in de ploeg en die is er meer in de nieuwe veldbezett­ing. De middenveld­ers zetten hoger druk, we kunnen de bal veel beter in de ploeg houden. Dat geeft achterin wat meer ademruimte.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium