Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Goffin, Darcis, Bemelmans en De Loore vormen Davis Cupteam tegen Duitsland

-

David Goffin (ATP 11), Steve Darcis (ATP 71), Ruben Bemelmans (ATP 159) en Joris De Loore (ATP 184) zijn door kapitein Johan Van Herck geselectee­rd voor de Davis Cupontmoet­ing van begin februari in Duitsland. Het is dezelfde ploeg die in september in Oostende met 40 van Brazilië won in de playoffs van de Wereldgroe­p.

"Goffin en Darcis zijn logische keuzes. Ik twijfel er niet aan dat ze hun sterke vorm van Australië volgende week in Frankfurt zullen bevestigen", legt Van Herck ( op de

foto met Goffin) uit. "Bemelmans en De Loore hebben tijdens de vorige ontmoeting tegen Brazilië een zeer sterke dubbel gespeeld en ik ben ervan overtuigd dat ze deze prestatie kunnen herhalen. We weten dat maximale inzet nodig zal zijn om de overwinnin­g te behalen tegen een erg sterke Duitse ploeg en ons te plaatsen voor de kwartfinal­e van de Wereldgroe­p."

Dit duel uit de eerste ronde wordt van 3 tot 5 februari in Frankfurt gespeeld. De winnaar neemt het in april om een plaats in de halve finales op tegen titelverde­diger Argentinië of Italië. De verliezer moet playoffs om het behoud afwerken.

Duitsland treedt aan met de broers Alexander (ATP 24) en Mischa Zverev (ATP 50), Philipp Kohlschrei­ber (ATP 33) en JanLennard Struff (ATP 58).

Mischa Zverev zorgde op de Australian Open voor een stunt door in de vierde ronde Andy Murray (ATP 1) uit te schakelen. Daarna ging hij in de kwartfinal­es onderuit tegen Roger Federer.

 ??  ?? FOTO BELGA
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium