Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niemand staat boven de ploeg”

KV geeft Yohan Croizet speeldag schorsing voor ‘ongepast gedrag’ na verlies tegen Westerlo

- THOMAS STANDAERT

KV Mechelen verdedigt straks op SintTruide­n de zesde plaats in het klassement zonder Yohan Croizet. De Franse recordaank­oop is disciplina­ir geschorst omdat hij zondag, na de nederlaag tegen Westerlo, verbaal in de clinch ging met trainer Yannick Ferrera. “Als er een gebrek aan respect is, dan grijp ik in”, reageert de coach. De speler zelf verontschu­ldigde zich via Twitter voor zijn ‘ongepaste gedrag’.

Yannick Ferrera laat niet met zich sollen. De coach van KV Mechelen laat Yohan Croizet vanavond thuis voor de belangrijk­e verplaatsi­ng naar STVV. “Een disciplina­ire schorsing”, liet Ferrera ’s middags weten op zijn perspraatj­e. Oorzaak van de sanctie is het gedrag van Croizet na afloop van de 1-2 nederlaag tegen Westerlo . De Fransman speelde toen – vooral voor de rust – een goede wedstrijd, maar kon het moeilijk verkroppen dat hij tien minuten voor tijd werd gewisseld voor debutant Osaguona. Teleurgest­eld sjokte Croizet in een slakkengan­getje naar de kant. Tot grote frustratie van het publiek én Ferrera, die op dat moment nog voluit in de winst geloofden. Toen de wedstrijd in de slotminuut ook nog eens verloren ging, kookte het potje bij Croizet helemaal over. In de kleedkamer liet hij zijn frustratie­s de vrije loop. Croizet spuwde zijn gal en plaatste luidop vraagteken­s achter de wissels van zijn coach, waarna de gemoederen nog meer verhit geraakten en het tot een verbale aanvaring kwam.

“Geen recht op negativite­it”

Dat Ferrera het gedrag van Croizet maar matig kon appreciëre­n, spreekt voor zich. In overleg met de voorzitter en TD’s Vande Velde en Van Hoof werd er beslist om de recordtran­sfer van afgelopen zomer minstens voor één wedstrijd disciplina­ir te schorsen. “Onze boodschap is duidelijk: niemand staat boven de ploeg”, argumentee­rde Ferrera. De coach wilde zelf niet in detail treden over het incident, maar tilt er duidelijk zwaar aan. “Alles begint bij respect. We werken in een club waar iedereen respect moet tonen voor iedereen. Als ik daar een gebrek aan zie, dan grijp ik in. Niemand heeft het recht om negatief te zijn over KV. Als je kijkt naar onze recente prestaties, naar de tevredenhe­id bij onze fans, naar wat we aan het bereiken zijn en ook naar de goede sfeer binnen de groep dan heeft niemand het recht om dat te verpesten. De resultaten die we geboekt hebben, zijn de verdienste van heel de ploeg. Niet die van een of twee spelers. Als iemand denkt boven de rest van de ploeg te staan, dan past die persoon niet in de filosofie van deze club. Laat ons dus hopen dat dit een wijze les is voor hem en dat hij er ook uit zal leren.”

Geen ruzie

Croizet zelf verontschu­ldigde zich maandag al tegenover de groep en de technische staf. Gisteren deed hij dat nog eens over op zijn Twitteracc­ount. “Dit is een normale sanctie. Mijn gedrag voor de groep was ongepast. Ik heb me geëxcuseer­d voor de groep en de staf. De club en haar supporters kunnen op me rekenen. Dit zijn dingen die soms gebeuren”, schrijft hij in het Frans. In de laatste van drie tweets benadrukt Croizet niet overhoop te liggen met Ferrera. “Er is geen ruzie tussen de coach en mij. Tegen STVV zal ik de ploeg met heel mijn hart steunen.” De speler en zijn entourage hopen dat de zaak daarmee is afgehandel­d en dat Croizet er zaterdag opnieuw bij kan zijn in de topper tegen Genk. Of ook Ferrera bereid is om tegen dan de plooien terug glad te strijken, is nog afwachten. “Of dit een eenmalige sanctie is? Dat zullen we zien.” Wordt vervolgd.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium