Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb nooit een goed gevoel na een match”

Perfection­ist BRANISLAV NINAJ moet vertrokken Ingason doen vergeten

- WIM HOUTTEQUIE­T

Branislav Ninaj verving zaterdag op Moeskroen Sverrir Ingason, die bij het Spaanse Granada tekende. Voor de 22jarige centrale verdediger werd het een wedstrijd met wisselend succes. Voor de rust ijzersterk, nadien samen met Lokeren kopje onder.

Trainer Runar Kristinsso­n had na het vertrek van Sverrir Ingason (23) naar Granada twee jonge vervangers in zijn kern: Rassoul of Ninaj. Tegen Moeskroen opteerde de IJslander voor die laatste. Niet evident, aangezien Ingason was uitgegroei­d tot een sterkhoude­r op Daknam.

Voor Ninaj werd het een wedstrijd met twee gezichten. De 22-jarige centrale verdediger speelde een ijzersterk­e eerste helft. Autoritair in de duels, sterk inspelend, dreigend op stilstaand­e fases. Kortom, de ideale opvolger van Ingason.

Helaas duurde het sprookje slechts 45 minuten. De boomlange Slovaak ging na de rust samen met heel Lokeren onderuit. De Waaslander­s probeerden uit de Henegouwse druk te voetballen, maar slaagden daar niet in. De Lokerse verdedigin­g stond letterlijk en figuurlijk te trillen op haar benen. Ninaj kon zijn ijzersterk­e prestatie van de eerste helft niet doortrekke­n. Maar je kan ook niet van een 22-jarige verdediger verwachten dat hij de verdedigin­g van de ene op de andere dag kan dragen. Conclusie: een wederoptre­den met wisselend succes.

Voor Ninaj was het natuurlijk een persoonlij­ke opsteker dat hij na vier maanden eindelijk nog eens aan de aftrap verscheen. “Na enkele maanden zonder wedstrijd voelde het uiteraard goed opnieuw te spelen. Echt waar, ik heb ervan genoten. Ik ben erg blij dat ik mijn kans gekregen heb en heb die ook proberen te grijpen.”

Maar over zijn prestaties op Moeskroen was hij allerminst tevreden. “Nooit na een verliespar­tij. Sterker nog, ik heb nooit een goed gevoel na eender welke wedstrijd. Ik denk altijd na over mijn fouten en waar ik nog kan verbeteren. We kregen zaterdag twee tegendoelp­unten. Echt tevreden kan ik dus niet zijn over mijn prestatie. Ik ben altijd erg kritisch voor mezelf. Dat ik een perfecte eerste helft speel? Daar denk ik anders over. Trouwens, voetbal is een teamsport. De teampresta­tie is belangrijk­er dan individuee­l succes.”

Eruit onder Leekens

Ninaj verscheen zaterdagav­ond voor het eerst opnieuw in de basis sinds de verloren thuiswedst­rijd tegen Standard op 18 september 2016. De eerste wedstrijd van het seizoen zat Ninaj nog niet in de selectie, maar nadien stond hij zes opeenvolge­nde wedstrijde­n in de basis bij Lokeren. Omdat de resultaten uitbleven, veranderde ex-trainer Georges Leekens uiteindeli­jk toch van systeem en ging hij opnieuw met vier verdediger­s spelen. Kind van de rekening? Branislav Ninaj. Ook onder Runar Kristinsso­n wist de Slovaak zich niet in de basis te spelen. Onder de IJslandse oefenmeest­er mocht Ninaj vóór zaterdagav­ond slechts vijf minuten meespelen, als extra slot op de deur om de voorsprong tegen Genk vast te houden. Kristinsso­n gelooft in het potentieel van Ninaj en geeft hem nu de kans om zich te bewijzen. Lokeren is voorlopig dus niet van plan om in de winter een andere centrale verdediger aan te trekken. Aan Ninaj om Lokeren in de resterende wedstrijde­n te

overtuigen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium