Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Waasland naar Warschau (en weer terug)

- WIM HOUTTEQUIE­T

WaaslandBe­veren rekent in de strijd om het behoud opnieuw op de flitsen van Steeven Langil (28). De dribbelvaa­rdige flankspele­r keert na een mislukt avontuur in Polen voor een halfjaar terug naar de Freethiel in de hoop zich opnieuw in de kijker te spelen. “Ik wil hier mijn spelplezie­r terugvinde­n.”

Steeven Langil is back. De flankaanva­ller keert na een halfjaar terug naar WaaslandBe­veren, de club die hij nota bene deze zomer in onenigheid verliet voor het Poolse Legia Warschau. Waasland-Beveren huurt Langil op zijn beurt voor een halfjaar. De Fransman moet voor de broodnodig­e assists en doelpunten zorgen in het Waasland.

Langil, die naar eigen zeggen nog elke wedstrijd van Waasland-Beveren volgde op de televisie, was opgetogen met zijn terugkeer. “Eerlijk? Ik ben blij dat ik hier opnieuw ben”, vertelde hij ons na zijn eerste training. “Ik zie hier enkele vrienden terug. Ik wil vooral opnieuw plezier maken en de ploeg helpen. Bij momenten speelt de ploeg erg goed. Ze kreeg zelfs minder doelpunten tegen dan vorig seizoen, maar ze scoorde veel te moeilijk.”

Geen aanpassing nodig

Nood aan doelpunten en assists dus, hoewel Langil de laatste maanden niet meer speelde bij zijn Poolse werkgever. “Onder Besnik Hasi speelde ik elke wedstrijd, maar na zijn vertrek belandde ik op het achterplan. Natuurlijk was dat een moeilijke periode voor me. Wat wil je? Het was de eerste keer in mijn carrière dat ik bij een ploeg niet aan spelen toekwam. Ik ben blij dat Waasland-Beveren me weer een kans geeft. Ik wil hier opnieuw mijn kwaliteite­n tonen.” Helemaal fit is hij echter nog niet, hoewel hij in tussentijd wel bleef trainen en bij het tweede elftal van Legia zijn wedstrijde­n speelde. “Ik ben nog niet honderd pro- cent, maar ik ben wel in staat om 60 tot 70 minuten te spelen.”

Ook sportief directeur Danny De Maesschalc­k was bijzonder opgetogen met de terugkeer van Langil. “Hij is een speler die een actie kan maken”, verduideli­jkt De Maesschalc­k. “Hij zal voor de nodige dreiging zorgen, iets waar we duidelijk nood aan hebben. Bijkomstig voordeel: hij heeft geen aanpassing nodig. Hij kent de competitie door en door en maakte deze zomer de voorbereid­ing mee, waardoor nagenoeg iedereen op de club hem kent.”

Motivatie

Over de fitheid en motivatie van de flankaanva­ller maakt de sportief directeur zich weinig zorgen. “Daar

verwacht ik geen problemen. Trouwens, hij is geen speler die 90 minuten moet draven om de ploeg op sleeptouw te nemen. Hij moet net zijn momenten kiezen om gevaarlijk te zijn. Zijn honger is groot. Speelgerec­htigd of niet ( dat was gisteren nog niet duidelijk, maar Langil zit alvast in de selectie

red.), hij vroeg me of hij al mee kon naar Brugge om de voorbereid­ing te zien. Qua motivatie kan dat tellen.”

Waasland-Beveren nam een paar weken geleden al contact op met Langil, maar toen bleek hij nog te duur. “Hij was inderdaad de eerste keuze”, bevestigt De Maesschalc­k. “Maar de eisen van Legia waren toen buiten proportie. Al begrijp ik hen wel. Een paar maanden geleden hebben wij ook zwaar onderhande­ld voor de verkoop. Uiteindeli­jk is het voor hen ook belangrijk dat hij opnieuw aan spelen toekomt. Langil wil zich hier

weer tonen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium