Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oostende gaat compleet de mis t in

Charleroi profiteert en pikt weer aan in race naar Playoff 1

- (jug)

De strijd om Playoff 1 blijft razend spannend. Oostende had gisteren rechtstree­kse concurrent Charleroi kunnen uittellen, maar de kustploeg speelde weer zwak en verloor met 12. KVO blijft wel vierde, maar voelt de hete adem van de achtervolg­ers. Charleroi gelooft na de doelpunten van Harbaoui en Benavente weer in zijn kansen.

Al een chance dat er dikke mist hing, want in de eerste helft was het spel van Oostende bij momenten weer niet om aan te zien. De ooit zo geroemde Oostendse aanvalslin­ie sputtert en dan was het talent Dimata gisteren ook nog eens geblesseer­d. En als de kop niet meewil, wordt ook de staart lam. Vooral linksback Zarko Tomasevic voetbalde erg beneveld en lag aan de basis van de twee tegengoals. De eerste al na 72 seconden. Tomasevic verspeelde knullig de bal, Marinos zette voor en Hamdi Harbaoui plaatste het leer tegen de netten. “Als er al na een minuut en twaalf seconden iemand alleen in de grote rechthoek staat, ben je machteloos”, wist ook Oostendetr­ainer Yves Vanderhaeg­he.

Charleroi zat zo op rozen en dat met een elftal zonder sterkhoude­rs Marcq (geschorst), N’Ganga en Diandy (allebei geblesseer­d). Coach Felice Mazzu probeerde zijn tegenstand­er te verrassen met een 3-5-2 tactiek en dat werkte perfect. Dat hij daarvoor zijn begeerde rechtsback Clinton Mata op de bank moest laten, deerde niet.

“We hadden daarvoor gewaarschu­wd”, ging Vanderhaeg­he verder. “Maar we waren veel te laks. Blijkbaar missen we ook frisheid en creativite­it om echt doelgevaar te creëren.” Toch ging KVO nog met een hoopgevend­e score rusten dankzij een flits van Michiel Jonckheere. De mistsluier week zelfs even om de toeschouwe­rs te laten genieten.

Charleroi doet weer mee

Oostende kwam gretiger uit de kleedkamer, maar miste killerinst­inct. De gemiste kansen waren dit keer getekend met de Z van Zoro. Zoro Gohi Bi Cyriac, die totaal onzichtbaa­r was. KVO probeerde dan maar een strafschop te versieren, maar daar liep ref Laforge niet in. Oostende kon een goede zaak doen met het oog op Play-off 1, maar liet het dus afweten. “Dit is een forse tik, waarvoor geen excuses zijn”, zei Vanderhaeg­he nog. “Ik verwacht iedereen morgenvroe­g scherp op training.” Gelukkig heeft de kustploeg nog een haalbaar programma om het recht te zetten. Na een 0 op 9 doet Charleroi trouwens weer helemaal mee.

 ??  ?? Marinos ontwijkt Tomasevic, die de bomen niet meer door het bos zag.
FOTO BELGA
Marinos ontwijkt Tomasevic, die de bomen niet meer door het bos zag. FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium