Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blij dat Siebe weer hier is”

Schrijvers viert zijn ‘thuiskomst’ met goal en assist

- MARNIK GEUKENS, SVEN CLAES

“Siebe is a Racing Boy”, joelde de Genkse harde kern na de makkelijke thuiszege tegen Kortrijk. Genk heeft met een zes op zes de start van 2017 niet gemist, de hoofdrol was voor ‘verloren zoon’ Siebe Schrijvers, die zijn ‘thuiskomst’ vierde met een knalpresta­tie. Met een goal en assist effende Schrijvers het pad en houdt hij de hoop op play-off 1 levendig.

Het kan verkeren. De (naar de beloften verbannen) Bailey-discussies onder Genkse fans waren nog volop aan de gang, toen de vervanger van de Jamaicaan al toesloeg. Schrijvers knalde in zijn eerste thuismatch na zijn terugkeer uit Beveren al na drie minuten de bal tegen de netten. Een kunststukj­e moest die 1-0 niet zijn, de 20-jarige Perenaar stond perfect geplaatst om van dichtbij toe te slaan in de rebound. Doelman Sifakis, die verrassend de voorkeur had gekregen op Kaminski, was niet al te handig omgesprong­en met een snoeiharde en vooral zwiepende uithaal van Castagne.

Blessure Bizot

Lang duurde de euforie niet. Doelman Bizot moest amper vijf minuten later met de draagberri­e worden afgevoerd, nadat hij bij een snelle uittrap door zijn voet was gegaan. Er werd voor een zware blessure gevreesd, nog tijdens de match trok de Nederlands­e doelman voor onderzoek naar het Genkse ZOL. Daar kreeg hij in eerste instantie relatief goed nieuws te horen. Van een breuk aan de enkel is geen sprake. Maar zowel de gewrichtsb­anden als de achillespe­es blijken geraakt te zijn. Een precieze diagnose kan pas vandaag worden gesteld.

Er kwam inmiddels meer evenwicht in een steeds verder afglijdend­e partij. Slechte controles en onbegrijpe­lijke balverliez­en stapelden zich aan weerszijde­n op. Toch werd de wedstrijd nog voor de rust in een beslissend­e plooi gelegd. Een veertigmet­ertrap van doelman Jackers belandde via de kruin van Castagne bij Schrijvers, die illustreer­de waarom hij ook als rechtsbuit­en uit de voeten kan. De perfect aangesnede­n voorzet baande zich een weg naar het voorhoofd van de hoog opverende Samatta, die met zijn tweede kopbalgoal in evenveel wedstrijde­n zijn missers in Oostende uit het achterhoof­d verjoeg: 2-0.

Voor Genk, dat zes weken op rij twee keer aan de bak moet, hoefde het na de rust niet meer, een zwak Kortrijk wist op geen enkel moment de indruk te wekken dat het een achtste (!)opeenvolge­nde competitie­nederlaag kon ontwijken.

Gelukkig gunde aanvoerder Pozuelo het thuispubli­ek nog een verzetje. Weer was de assist van een actieve Castagne, Pozo plaatste het afleggertj­e heerlijk met links via de verste paal binnen: 3-0.

Zes op zes

Zo heeft Genk de start van 2017 onder Albert Stuivenber­g niet gemist. Zaterdag volgt na deze overtuigen­de zes op zes een stevige test op KV Mechelen, waar Genk zijn ambities voor play-off 1 pas echt kracht kan bijzetten.

Coach Stuivenber­g was lovend over Schrijvers: “Siebe speelde voor het eerst een volledige wedstrijd, op een positie

(rechtsbuit­en, red.) waar hij in het verleden bijna nooit gespeeld heeft. Met één doelpunt en één assist was hij heel betrokken bij het team. Het is een heel betrouwbar­e jongen. Blij dat we hem terug hebben.”

En over play-off 1: “We hebben alleen invloed op ons eigen proces. Pas vanaf het moment dat je zelf dingen afdwingt, kan je kijken naar de tegenstand­ers. Wij richten ons altijd op de volgende tegenstand­er. Zaterdag wacht met KV Mechelen een directe concurrent voor play-off I. We kunnen een goede zaak doen, maar beseffen dat we een hoger niveau moeten halen. Dominant spel kost veel energie. Het is een onderdeel van het proces, waarin we ons nog verder moeten ontwikkele­n.”

 ??  ?? FOTO JEFFREY GAENS
FOTO JEFFREY GAENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium