Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De golfer inG fin...

... en andere weetjes over Belgische kwartfinal­ist in Melbourne (of is het al de halv e finale?)

-

T enzij u vorige nacht uw wekker heeft gezet om de kwartfinal­e van David Goffin tegen de Bulgaar Dimitrov te volgen, weet u pas deze morgen of onze landgenoot in de halve finale staat op de Australian Open. En dat met kleppers als Djokovic en Murray er reeds uit… Tien weetjes over het parcours dat de 26jarige Luikenaar heeft afgelegd.

1

De Wilson van Sampras

David Goffin pakte zijn eerste racket vast toen hij vijf jaar w as door t oedoen van zijn v ader Michel, die t ennisles g af. “Ik ging met mijn v ader naar een sportwinke­l. Ze hadden kleine modellen en ik mocht er een uitkie zen. Ik heb de W ilson van Pete Sampras genomen. Ik wis t t oen nog niet wie hij w as. Ik v ond

het gewoon een mooi racket.”

2

Rustig en ambitieus

D e Luik enaar k omt w at v erlegen v oor, maar hoe z ou hij zichz elf oms chrijven? “Ik

zou zeggen dat ik een eerder rustige jongen ben. R ustig, maar daar om niet minder ambitieus . Het speelt mij soms parten, want ik k an fouten moeilijk aan vaarden. En dan kan ik er vreselijk de

pest in hebben.”

3 200 per uur in zijn Alfa

En toch heeft de ‘rus tige’ David af en toe nood aan een shot adrenaline. Wat is de s trafste s toot die hij ooit hee ft uitgehaald? “E nkele jar en geleden had ik net mijn nieuw e w agen g ekregen – een Alfa Romeo Mito – en ik wou zien wat die onder de mot orkap had. Ik heb dus eens g oed het g aspedaal ing edrukt en 200 per uur g ereden. Maar niet sneller . Ik zweer het.”

4

Bij Federer in Dubai

Zijn idool is R oger Federer. Geen verrassing. “Ik had po sters v an hem in mijn slaapkamer hangen. En toen hij op tv kwam, wam, had ik alleen oog v oor hem. V oor mij belichaamt hij het perf ecte t ennis. Ik z zalal mijn eerste ontmoeting t egen hem op p Roland Garr os (hij v erloor in 2 012 in n de acht ste finale met 5 7, 75, 62 en 64, r ed.) nooit v ergeten. Hij nodig de mij ook uit in dec ember 2 014 om met t hem een week te trainen in Dubai.”

5

Geluksbren­ger Stéphanie

Goffin is al z es jaar s amen met Stéphanie TTucuccitt­o. “Ik heb haar voor het eerst gezien in de zomer van 2010, op tennisclub Fayenbois. Ze stond mij onmiddelli­jk aan, maar w e hebben g een woord uitgewisse­ld. Enkele dagen later, op 2 september, hebben we elkaar weer ontmoet en sindsdien zijn we samen. Ze zorgt echt voor een goede balans in mijn leven. En het cijfer twee is mijn geluksgeta­l.”

6

Verzot op films

De Luikenaar is een echte filmliefhe­bber. “We gaan vaak naar de bio scoop. Ik bekijk ook v eel films als ik in het vliegtuig zit, want ik kan toch niet slapen. Ik heb niet bepaald een favoriete actrice. Er zijn er meerdere, zoals Anne Hathaway uit Interstell­ar.”

7

Niet tuk op sociale media

Goffin is geen fan van de sociale media. “Ik heb een Twitteracc­ount, maar ik bemoei mij er niet mee . Facebook bezoek ik ook niet vaak en de kranten lees ik al lang niet meer.”

8

Meer dan 5 miljoen dollar

Goffin heeft al aar dig zijn bot erham verdiend. Hij heeft zopas de kaap van de 5 miljoen dollar aan prijz engeld gerond. Bruto dan w el, maar daar k omen ook nog sponsoring­deals bij. “Ik gebruik dat geld vooral om te in vesteren in mijn loopb aan.” Zo v erhuisde hij v orig jaar naar Monaco, waar hij betere trainingsf­aciliteite­n heeft.

9

Golf als ontspannin­g

Als Goffin een dagje vrij heeft op een tornooi, trekt hij v aak naar de g olfbaan. “Het ont spant mij enorm. Olivier Rochus heeft mij de ze sport ler en kennen en ik was snel v erkocht. Mijn handic ap moet tus sen de 15 en 20 liggen, maar ik speel geen competitie. Het zal bij een hobby blijven.”

10

Osteopaat in spe

Wat als D avid Go ffin g een pr oftennisse­r w as geworden? “Ik z ou z eker g estudeerd hebben en w aarschijnl­ijk osteopaat geworden zijn. Ik heb altijd interesse gehad voor de sportg eneeskunde. Ik heb al w at blessures gehad in mijn loopbaan.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium