Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zitten in het juiste ritme”

Jurgen Raeymaecke­rs scoort vier keer in twee wedstrijde­n

- KURT GULDENTOPS

Lyra heeft 2017 in vijfde versnellin­g ingezet. Na de 50 zege van vorige week tegen GR Katelijne, boekten de Pallieters nu ook een vlotte 13 winst op het veld van Branddonk. Lyra pikt zo zijn wagonnetje aan bij de top vijf.

Het was al de zevende wedstrijd op rij dat Lyra zonder nederlaag bleef. Maar misschien nog belangrijk­er: net als tegen GR Katelijne was ook zondag de overwinnin­g meer dan verdiend.

“Ik denk inderdaad dat er niet veel op onze zege af te dingen viel”, weet Jurgen Raeymaecke­rs. “We pasten ons het best aan de moeilijke omstandigh­eden aan en liepen ook uit. Ook na de rust bleven we het commando voeren. Het enige verwijt dat we onszelf mogen maken, is dat we de spanning veel te lang in de partij hielden. Pas in de slotminuut viel de bevrijdend­e 1-3.”

Het vizier van Jurgen Raeymaecke­rs staat nochtans op scherp. In de twee wedstrijde­n na de winterstop was hij goed voor vier goals.

“Ik kon de hele winterpauz­e voluit gaan op training en dat werpt zijn vruchten af. Ik zit in het juiste ritme en moet nu een kaars branden zodat de blessures uitblijven. Het doet goed de ploeg te kunnen helpen en ik voel me ook uitstekend bij Lyra. Je merkt dat deze groep groeit. We staan heel goed, het vertrouwen is groot.”

Toch kan je niemand in Lier op grootspraa­k betrappen. Ook Raeymaecke­rs is waakzaam als het woord eindrondet­icket valt.

“De opdracht is om nog zo veel mogelijk driepunter­s te verzamelen”, weet hij. “We zien wel waar dat ons brengt. De aansluitin­g met de subtop is inderdaad een feit, maar ik weet zeker dat het nog beter kan. Met onze jonge groep betaalden we in het begin van het seizoen wat leergeld, maar intussen zijn we rijper geworden. Daar kan best wel nog iets moois uit groeien. Het zal eropaan komen om week na week ons ding te blijven doen. Dan beschikken we over een sterk ge- heel.”

Lyra staat komend weekend al voor een lastige thuismatch tegen Schriek.

“Schriek is een van de betere ploegen die we al troffen, maar het vertrouwen bij ons is heel groot.”

 ??  ?? Jurgen Raeymaecke­rs: “Ik moet een kaars branden zodat de blessures uitblijven.”
FOTO TOM GOYVAERTS
Jurgen Raeymaecke­rs: “Ik moet een kaars branden zodat de blessures uitblijven.” FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium