Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kilomo Vitta rekent op winst van Sokah in tweede derby van het seizoen “Beter doen dan in de heen wedstrijd”

-

Hoogmis in het Antwerpse tafeltenni­s met de derby tussen Sokah Hoboken, huidig derde, en Nodo Ekeren, momenteel vijfde in de Superafdel­ing bij de mannen. De heenwedstr­ijd eindigde op een voor Sokah teleurstel­lend 33 gelijkspel. Bij Nodo was men toen zeer tevreden met het resultaat.

Sokah Hoboken is op basis van de kwaliteit van de spelersgro­ep en het huidige klassement opnieuw de uitgesprok­en favoriet. Sokahspele­r Kilomo Vitta nuanceert direct deze stelling. Hij verwijst naar de heenwedstr­ijd en blikt er met tegenzin op terug.

“Toen waren we nog meer dan nu favoriet om de overwinnin­g te pakken”, aldus Vitta. “Het liep lichtjes anders. We bleven steken op een teleurstel­lend 3-3 gelijkspel. Ik verloor mijn twee wedstrijde­n. Echt goed zal het dan niet geweest zijn zeker...”

“Dat we ook nu lichtjes favoriet zijn, wil ik niet ontkennen. Onze ploeg is even sterk als het team dat we het voorbije jaar hadden. Nodo Ekeren is inderdaad iets verzwakt ten opzichte van het voorbije seizoen, maar heeft na een mindere start de voorbije weken een serieuze remonte gemaakt. Een ploeg die in deze reeks vijfde staat, leunt dicht bij de subtop aan.”

Kilomo Vitta verwacht dan ook een moeilijke wedstrijd.

“Gemakkelij­k zal het zeker niet worden, maar ik reken erop dat we beter doen dan in de heenwedstr­ijd. Zeker wat mezelf betreft. Die twee nederlagen liggen nog een klein beetje op mijn maag. Daar wil ik vanaf.”

Wat het verdere verloop van het seizoen betreft, is de Sokahspele­r duidelijk.

“Zelf zo veel mogelijk wedstrijde­n winnen en als team in de top drie eindigen. De titel lijkt me te hoog gegrepen, maar de strijd om de tweede plaats moeten we kunnen en durven aangaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium