Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Weldra vertrek ik naar NieuwZeela­nd”

Seizoen zit er v oor Senne De Reyck nu al bijna op

-

Kessel zorgde voor de verrassing van de speeldag door op het tweede geklasseer­de Puurs met 12 te gaan winnen. Hierdoor pakt Kessel twaalf op twaalf, komt het opnieuw in de buurt van de top vijf en is het op weg om de ambities van voor het seizoen waar te maken.

“We speelden een sterke match op Puurs”, vertelt Senne De Reyck, die dit keer op het middenveld werd uitgespeel­d. “Eigenlijk gingen we gewoon op de ingeslagen weg verder. Ook kort voor en onmiddelli­jk na de winterstop waren we goed bezig. Wat niet mag vergeten worden, is dat ook onze doelman tegen Puurs in vorm was, want hoewel we de match goed in handen hadden, moest hij een paar keer zijn kunnen tonen. Zelf lieten we enkele goede kansen liggen, zodat onze zege zeker niet gestolen was.”

De Reyck is een polyvalent­e speler die nu een rij naar voren werd geschoven.

“De voorbije weken speelde ik centraal achterin, maar nu moest ik als verdedigen­de middenveld­er aan de slag omdat Bryan Arras geschorst was. Het was even aanpassen, maar het ging wel. Het was mijn taak om de nummer tien van Puurs te neutralise­ren. Aangezien die niet heeft gescoord of beslissend was, was ik tevreden over mijn match. We hadden

vooraf niet verwacht dat we zouden winnen, maar we zitten nu eenmaal in een goede flow. We pakten zes op zes tegen Puurs, dat toch een van de titelfavor­ieten is. Dat wil zeggen dat er ook bij ons best wat talent schuilt.”

Voor De Reyck zit de competitie er bijna op.

“Op 22 februari vertrek ik met mijn vriendin naar Nieuw-Zeeland voor een half jaar. We gaan daar rondtrekke­n zodat ik de ontknoping van de competitie zal missen. Ik vind dat ergens jam- mer, maar naar Nieuw-Zeeland ga je ook niet elk jaar, hé. Als alles wat meezit, willen we er ook nog een trip naar Australië aan vastknopen.”

“Ik hoop dat Kessel ook zonder mij zal blijven winnen, want de top vijf ligt zeker binnen onze mogelijkhe­den. De eindronde zou een mooie bonus zijn. Vorig seizoen haalde de ploeg die ook en dat smaakte naar meer. Maar die mogelijke eindronde zal dus zonder mij zijn en dat is dubbel spijtig, want vorig seizoen miste ik de eindronde door een hardnekkig­e blessure.”

GINO VAN LOOY

 ??  ?? Senne De Reyck.
FOTO KOEN FASSEUR
Senne De Reyck. FOTO KOEN FASSEUR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium