Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We kunnen ons geen inzinking veroorlove­n”

Bij Lint van trainer Switsers gaan alle topploegen voor de bijl

- SVEN PERSOONE

De jongens van Lint boekten zaterdag een knappe zege tegen Torhout, dat de tweede plaats moet afstaan aan Nijvel. Lint speelde erg geconcentr­eerd en constant op hoog niveau, al moest het zich bij 21 en 2318 nog reppen om uit te maken.

“In de slotfase van de vierde set bracht de ervaren Wouter Verhelst Torhout van achter de servicelij­n opnieuw op gelijke hoogte”, zegt trainer Tom Switsers. “Daarop ging een aanval van Joeri Delbaere via het West-Vlaamse blok buiten. Matchbal voor ons dus. Althans zo oordeelde de scheidsrec­hter, maar de spelers van Torhout hadden het blijkbaar anders gezien. Het tumult dat daarop volgde, leverde hen echter niks op. Integendee­l, iemand van de tegenparti­j kreeg er nog een rode kaart bovenop en meteen was de match gespeeld.”

“Toch een knappe overwinnin­g als je ziet welk spelersmat­eriaal bij de tegenstand­er op het veld staat. Torhout heeft heel wat spelers die in de Liga A actief waren en deze nederlaag zal een serieuze deuk betekenen in hun titelambit­ies. Maar dat maakt onze zaak niet. Door afwezigen zijn we het seizoen zwak gestart met 1 op 9. We hebben toen heel wat laten liggen en hebben lang achter de feiten aangehold. Nu zijn we de terugronde gestart met 4 op 6. Tegen de top hebben we al onze thuismatch­en gewonnen en inmiddels staan we op de vierde plaats. Maar het hangt allemaal dicht bij elkaar. Omdat enkele ploegen door het winterweer nog een match minder speelden, geeft het klassement ook een vertekend beeld. Tussen de derde en de tiende in de stand is een kloof van tien punten, wat bijna niks is. Er staan nog heel wat onderlinge duels op het programma. Het kan dus nog alle kanten uit. Winnen we volgende week de topper in Nijvel, dan blijven we bovenaan meedoen, maar bij verlies kom je even goed weer in die grijze middenmoot terecht. En zo gaat het eigenlijk al een heel seizoen. De meeste ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Dat maakt het spannend en plezant, maar het betekent ook dat je er elke week opnieuw moet staan en dat je je geen inzinking kunt veroorlove­n.”

 ??  ?? Kris Jacobs zet een aanval op voor Lint.
FOTO KOEN FASSEUR
Kris Jacobs zet een aanval op voor Lint. FOTO KOEN FASSEUR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium