Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kruispunt Leugenberg zes weken lang dicht

Heraanleg dorpskern is begonnen

-

Met riolerings­werken in de groenzone naast de brug van de Leugenberg en de aanleg van een tijdelijke minderhind­erparking aan de Schepelstr­aat, beginnen de werken in het centrum van Ekeren. Gisterocht­end ging de grijparm van de kraan officieel in de grond.

Aannemer Van Wellen uit Kapellen en de nutsmaatsc­happijen zijn al een poosje bezig met voor- bereidende werken, maar dinsdag werd pas duidelijk hoe ingrijpend de herinricht­ing van de dorpskern van Ekeren zal zijn. De Kloosterst­raat en Dorpstraat zijn momenteel geen veilige omgeving voor de schoolgaan­de kinderen. De trottoirs zijn te smal en de kruispunte­n onveilig. Dat wordt nu aangepakt. De Blarenstra­at wordt een woonerf. Na de heraanleg zijn de trottoirs overal minstens twee meter breed, soms wel vier meter. Door asverschui­vingen en verkeerspl­ateaus moeten automobili­sten gas terugnemen. Op verscheide­ne plaatsen komen fietsbeuge­ls, zitbanken, voldoende afvalbakke­n en nieuwe straatverl­ichting. Waar kan, wordt groen aangeplant. De nieuwe Kloosterst­raat krijgt en- kelrichtin­gsverkeer tussen de Driehoekst­raat en de Moretuslei. Autoverkee­r vanuit het centrum wordt omgeleid via de Driehoekst­raat en de Bilderdijk. Tussen de Blarenstra­at en de Drie- hoekstraat komt parkeergel­egenheid.

Om het tijdelijk wegvallen van parkeerpla­atsen in de Kloosterst­raat, Dorpstraat en Blarenstra­at op te vangen, wordt een tweede minder-hinderpark­ing aangelegd ter hoogte van de Schepelstr­aat. Een eerste minder-hinderpark­ing ligt in het Hagelkruis­park.

Half februari wordt het kruispunt van de Leugenberg, Kloosterst­raat, Boerendijk en Bilderdijk zes weken lang afgesloten voor alle verkeer, uitgezonde­rd voetganger­s. Ter hoogte van de Leugenberg worden rioolbuize­n van elk 8 ton en een binnendiam­eter van twee meter in de grond gestopt. De buizen moeten al het afvalwater van het centrum afvoeren naar het Schoon Schijn.

 ?? FOTO W&F ?? Aan de Leugenberg worden nieuwe riolerings­buizen geplaatst.
FOTO W&F Aan de Leugenberg worden nieuwe riolerings­buizen geplaatst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium