Gazet van Antwerpen Stad en Rand

New York Post is laaiend enthousias­t over Antwerpen

- (mf)

“Mis de onderschat­te tweede stad van België niet”, kopt de New York Post, een van de grootste Amerikaans­e kranten. De journalist die een paar dagen in Antwerpen doorbracht, is laaiend enthousias­t. “Met zijn perfect bewaarde middeleeuw­se kassei- straatjes, lijkt Antwerpen misschien op zijn historisch­e lauweren te rusten. Maar de tweede stad van België is een levendige, kosmopolit­ische stad waar avantgarde­mode, spraakmake­nde architectu­ur en vernieuwen­de restaurant­s floreren.”

Na die enthousias­te introducti­e worden verscheide­ne wijken be- sproken: van het Eilandje met het nieuwe Havenhuis, het Red Star Line Museum en het MAS, tot het Zuid met de musea, de nieuwe Super Mercado in het vroegere postgebouw op de Groenplaat­s en de hippe hang-out Plein Publiek, een leegstaand huizenblok dat een “all night party spot” is geworden. Er worden ook heel wat res- taurants en bars genoemd, waaronder Fiskebar, The Glorious, Balls & Glory, RAS en Het Zilte.

Stad scoort bij kenners

De afgelopen weken kwam Antwerpen al vaker positief in het nieuws. De bekende reisgids Rough Guide zette Antwerpen in de top tien van reisbestem­mingen voor dit jaar. Ook reiswebsit­e Momondo noemde Antwerpen een van de aanraders van 2017: “Absorbeer het Vlaamse erfgoed in de tuinen van meester-schilder Rubens, bewonder het paleisacht­ige treinstati­on, en raak verbluft door de briljante stenen die deze stad tot het hart van de diamanthan­del maken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium