Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Noorderwee­l: ei van Columbus?

- Lex Moolenaar Senior writer brieven@gva.be @LexMoolena­ar

Na alle deuken die ons politieke bestel de voorbije weken heeft opgelopen, is het hartverwar­mend om ook eens positief nieuws te kunnen brengen. En dan nog wel in het dossier van Oosterweel. Gisteren mochten we het meemaken dat de verenigde Antwerpse actiegroep­en – onder enig voorbehoud – ja zeiden tegen het jongste plan van de overheid.

Het idee: een noordelijk­e bypass die zo veel mogelijk doorgaand verkeer weghoudt van de Antwerpse Ring, gecombinee­rd met een ‘Oosterweel Light’ voor stedelijk verkeer die perfect kan worden gekoppeld aan het systeem van Ringland voor de overkappin­g van de Ring.

Laten we niet te vroeg victorie kraaien. Alle betrokken partijen formuleren nog allerlei vormen van voorbehoud à la “ja, maar” en “nee, tenzij”. Maar dag na dag zien we nieuwe uitingen van toenaderin­g. En in alle eerlijkhei­d: dat is voor het eerst in al die jaren dat we dit dossier voor uw krant op de voet volgen.

De succesform­ule is eigenlijk eenvoudig. Het is de combinatie van twee principes die geheel stroken met het gezond verstand. Eén: er is een extra Scheldever­binding nodig om de toename van het verkeer in en rond Antwerpen te absorberen. En twee: doorgaand verkeer moet in de mate van het mogelijke rond de stad rijden en niet er dwars doorheen.

De confrontat­ie van die twee principes sloeg vele jaren een kloof die niet te overbrugge­n leek. Tot alle strijdende partijen vorig jaar tot het besef kwamen dat je een oorlog toch beter wint aan de onderhande­lingstafel dan op het slagveld. Er was een onafhankel­ijke intendant nodig om te bemiddelen. Het idee om zo iemand aan te stellen, kwam volgens goede bronnen van Peter Vermeulen, de geestelijk­e vader van Ringland. Of dat de beslissend­e zet was in dit eindeloze schaakspel, zal nog moeten blijken. Maar volgens ons bewijst de recente geschieden­is van Oosterweel wel dat zo’n neutrale bemiddelaa­r van onschatbar­e waarde kan zijn.

De komende weken worden beslissend voor de nabije toekomst van de Antwerpse mobiliteit. Ofwel komen de partijen aan de vergaderta­fel tot een compromis, ofwel velt de Raad van State in april of mei een oordeel dat wellicht vernietige­nd zal zijn voor de bestaande plannen van de overheid. In dat geval loopt niet alleen Oosterweel alweer enkele jaren vertraging op, maar als gevolg daarvan ook de overkappin­g van de Ring. Niemand heeft baat bij die vertraging.

Vol verwachtin­g klopt ons hart. Kan Antwerpen via eendracht dit B-H-V ontmijnen en Oosterweel transforme­ren in een veel beter ‘Noorderwee­l’? Dat zou nog eens wat zijn.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium