Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ondernemer geeft zijn personeel extra verlof als Tom Boonen wint

Superfan Steven Van Aelst organiseer­t ludieke actie tijdens afscheidsj­aar van zijn wieleridoo­l

- KOEN DE BEUCKELEER

De Wilrijkse ondernemer Steven Van Aelst is een fervente fan van Tom Boonen. In die mate zelfs dat hij zijn werknemers met een extra dag verlof beloont als zijn wielerheld een overwinnin­g behaalt tijdens zijn afscheidsj­aar. “Parijs-Roubaix zou de mooiste zijn.”

Steven Van Aelst – broer van Tim Van Aelst van productieh­uis Shelter (bekend van Wat Als? en Safety First) – leidt al 18 jaar grafisch productieb­ureau Copycat. Het Wilrijkse bedrijf telt twaalf medewerker­s, die om een bijzon- dere reden uitkijken naar het nieuwe wielerseiz­oen. Als Tom Boonen in zijn afscheidsj­aar een zege boekt, krijgen ze van hun baas immers een extra dag verlof.

Geen boerenjaar

Het is een ludieke actie die Van Aelst vier jaar geleden ook al eens heeft opgezet. “Toen kende Boonen echt een boerenjaar en was een nieuwe overwinnin­g geen grote verrassing”, zegt hij. “In zijn afscheidsj­aar wordt een zege een pak moeilijker. Volgens mij zal hij overal dicht bij de overwinnin­g zijn en een paar mooie prijzen rijden, maar winnen wordt door de hevige concurrent­ie niet vanzelfspr­ekend.”

Van Aelst wil de extra dag vakan- tie zowel toekennen bij winst in een kleinere koers (genre Kuurne-Brussel-Kuurne) als bij een zege in een topklassie­ker. “Maar als ik zelf mag kiezen, ga ik ongetwijfe­ld voor Parijs-Roubaix. Dat zou de mooiste overwinnin­g zijn”, zegt Van Aelst. “Al was het alleen maar om Roger De Vlaeminck het nakijken te geven. Zijn gezeur over hoe moeilijk het vroeger was, ben ik stilaan beu.” De werknemers

van Copycat mogen hun mogelijke extra vakantieda­g opnemen wanneer ze willen. “Hij is wel eenmalig en niet cumuleerba­ar met eventuele extra zeges”, zegt de zaakvoerde­r. “Mijn werknemers verdienen zo’n extra stimulans. We werken altijd tegen deadlines en zijn gespeciali­seerd in lastminute­projecten. Daarom doet het deugd om eens een bijkomende dag vrij te krijgen.”

De Wilrijkse ondernemer hoopt dat ‘Tornado Tom’ zijn criticaste­rs de komende maanden de mond zal snoeren. “Toen Tom na zijn derde plaats op het WK negatieve reacties kreeg, werd ik oprecht kwaad. Het was voor mij onwaarschi­jnlijk dat hij daar nog op één wiel derde werd. Het is gewoon sterker dan mezelf. Toen ik enkele dagen terug vernam dat Tom was gevallen in de Ronde van Oman, heb ik mijn auto even aan de kant gezet. Het zit erop, dacht ik toen.” Gelukkig bleken de verwonding­en van Boonen niet al te ernstig en komt zijn voorjaar niet in het gedrang.

Altijd zichzelf

Waarom Van Aelst een zwak heeft voor Boonen, vindt hij moeilijk uit te leggen. “Van Avermaet en Sagan zijn ook toprenners en sympathiek­e mannen, maar hun prestaties doen me om één of andere reden niets. Tom is gewoon een authentiek­e, toffe kerel die in alle omstandigh­eden zichzelf blijft. En met zijn sappige Kempense tongval komt hij overal mee weg.”

 ?? FOTO BELGA ?? Tom Boonen.
FOTO BELGA Tom Boonen.
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Steven Van Aelst van grafisch productieb­ureau Copycat. “Mijn werknemers verdienen zo’n extra stimulans.”
FOTO JORIS HERREGODS Steven Van Aelst van grafisch productieb­ureau Copycat. “Mijn werknemers verdienen zo’n extra stimulans.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium