Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sanofi Genzyme wint investerin­gsprijs

- (cwil)

Het Franse bedrijf Sanofi Genzyme heeft de Foreign Investment­trofee 2017 gewonnen. Bijna de helft van de buitenland­se investerin­gen in Vlaanderen gebeurt in de chemie.

De organisati­e Flanders Investment and Trade (FIT), een agentschap van de Vlaamse overheid dat Vlaamse bedrijven in het buiten- land ondersteun­t, reikt elk jaar een prijs uit voor een buitenland­s bedrijf dat in Vlaanderen investeert.

300 miljoen voor Geel

Dit keer gaat de prijs naar Sanofi Genzyme, dat vorig jaar een investerin­g van 300 miljoen euro aankondigd­e in zijn fabriek in Geel. Door die investerin­g worden honderd nieuwe mensen aangeworve­n, die antilicham­en voor een nieuwe reeks biologisch­e medicijnen zullen maken.

BASF Antwerpen kreeg de Lifetime Achievemen­t-trofee voor de jarenlange investerin­gen in zijn vestiging in de Antwerpse haven.

Volgens Essenscia, de sectorfede­ratie van de chemie, is het niet toevallig dat de prijzen voor chemiebedr­ijven zijn. “Buitenland­se ondernemin­gen uit onze sector investeerd­en vorig jaar 825 miljoen euro in Vlaanderen”, zegt Frank Beckx, gedelegeer­d bestuurder van Essenscia Vlaanderen. “Dat is goed voor 469 nieuwe jobs. 44% van de buitenland­se investerin­gen in Vlaanderen gebeurt in de chemie.”

 ?? FOTO RR ?? Gunther Pauwels, algemeen manager van Sanofi Genzyme, neemt de trofee in ontvangst.
FOTO RR Gunther Pauwels, algemeen manager van Sanofi Genzyme, neemt de trofee in ontvangst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium