Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik voel me goed onder de nieuwe coach”

-

Kontich Wolves won afgelopen weekend voor het eerst in 2017. De derbywinst tegen Basket Willebroek was zeer welkom, zeker met het oog op de uitgesteld­e match van zaterdag tegen Aarschot.

“Net zoals de voorbije weken, begonnen we ook op Willebroek te slap aan de match”, vertelt Jason Mommaerts. “Mampaey scoorde vijf op vijf driepunter­s in het eerste kwart en de toon was meteen gezet. Aan de rust zag het er bij 52-37 niet goed uit. De coach maakte zich goed kwaad en we schakelden over naar een zoneverded­iging. Willebroek begon meer shots te missen en wij begonnen met een 0-11. In de slotminuut konden we onze nip- te voorsprong controlere­n.”

Mommaerts was andermaal de man in vorm bij Kontich. Tegen Willebroek was hij goed voor 29 punten. “Ik heb inderdaad de goede vorm te pakken. Ik voel me goed onder de nieuwe coach. Zijn persoonlij­ke aanpak en het prikkelen van spelers, slaat aan. We krijgen vrij veel vrijheid in de systemen en er zijn verschille­nde opties om uit te kiezen. Als de eerste shots binnengaan, weet ik dat het een leuke avond kan worden. Maar het werd gewoon ook tijd dat we nog eens wonnen, alle ploegen onderaan pakken geregeld punten. De winst op Willebroek was vooral mooi, omdat we nu met vertrouwen de twee thuismatch­en tegen Aarschot en Geel kunnen aanvatten. Winst tegen Aarschot betekent dat we hen definitief achter ons houden.”

Wit konijn Kenny Van Wert

Kontich Wolves zorgde tegen Willebroek nog voor een andere verrassing door ex-aanvoerder Kenny Van Wert opnieuw tussen de lijnen te brengen. Van Wert stopte enkele maanden geleden, maar liet zich vorige week opnieuw overhalen.

“Toen het bestuur met die vraag kwam, kon ik moeilijk nee zeggen. Ik heb met de coach en de spelersgro­ep gepraat en ben heel blij dat ik nu op een mooie manier kan afsluiten bij Kontich. De conditie was nog niet top, maar ik ben heel blij voor mijn teamgenote­n, dat ik hen mee aan die belangrijk­e zege heb kunnen helpen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Jason Mommaerts (links) eerder dit seizoen in duel met Jeroen Gerlo van Bornem.
FOTO TOM GOYVAERTS Jason Mommaerts (links) eerder dit seizoen in duel met Jeroen Gerlo van Bornem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium