Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Feestelijk einde van winters avontuur

Little Brewers Winter Garden aan De Koninck eindigt met groot slotfeest

- ELIEN VAN WYNSBERGHE

Dit weekend komt er een einde aan de winterse popupsensa­tie in de voormalige fabrieksha­l van Stadsbrouw­erij De Koninck. Al doet Little Brewers Winter Garden dat niet zonder nog één keer alles uit de kast te halen.

Je zou het dezer dagen niet meteen zeggen, maar er komt een einde aan de winter. En daarmee ook aan de pop-upwinterba­rs. Little Brewers Winter Garden (LBWG) eindigt zijn verhaal dit weekend. Drie dagen lang worden bezoekers nog een laatste keer uitgenodig­d voor een smakelijk en muzikaal winters avontuur in de industriee­l aangeklede fabrieksha­l van Stadsbrouw­erij De Koninck. “Tot nu toe was het al een hele gezellige editie”, zegt zaakvoerde­r Sven Wille. “En als de brouwerij er volgend jaar weer voor openstaat, nemen we er met plezier opnieuw onze intrek, al is het nu nog te vroeg om dat al definitief te stellen. Maar zeker is dat we dit weekend het seizoen een mooie afsluiter willen bezorgen.”

En dat feestje wordt vrijdagavo­nd goed ingezet. Gin-liefhebber­s mogen zich in de handen wrijven, want de hele voorraad wordt soldaat gemaakt. “We willen niet met een overschot blijven zitten. Daarom zullen al onze gins aan tien euro te verkrijgen zijn”, zegt Wille. “Daarnaast plaatsen we ook enkele testbrouws­els van de brouwerij in de kijker.” Bovendien trakteert De Koninck bezoekers zaterdagav­ond om 20u op hun nieuwste testbrouws­el Mint the Chocolate.

Discotijd

Voor de feestneuze­n die graag al dansend de nacht induiken, is zaterdagav­ond hét moment om af te zakken naar LBWG. “De afgelopen maanden sloten we altijd tijdig de deuren op vraag van de buurt. Maar voor de- ze allerlaats­te keer mag het wel dat ietsje meer zijn. We zijn braaf genoeg geweest”, lacht Wille. “We willen nog een laatste keer een positieve vibe creeren.”

Daarvoor wordt beroep gedaan op Heaven’s Gates dj’s: een plezierig duo dat zich sinds jaar en dag verdiept in de betere disco, italo en soul. “We draaien enkel met vinylplate­n. Ik verzamel ze al sinds 1994 en heb een enorme collectie. Het is een verslaving, ik kan er niets aan doen”, bekent Carl Surmont van Heaven’s Gates dj’s. “Het aanbod aan goede disco is oneindig. We draaien hier en daar hitjes, maar evengoed geweldige undergroun­dplaten.”

Dat hun muziek hier in Antwerpen best gesmaakt wordt, weet Surmont uit ondervindi­ng. “We draaiden ook al tijdens de opening van LBWG. Het leuke aan deze locatie is dat er een grote verscheide­nheid aan volk op afkomt. De muziek die we draaien, sluit daarbij aan. Het zijn plaatjes die nooit saai worden en die zowel door twintigers als veertigers worden geapprecie­erd. Ik verwacht dan ook dat het een groot feest wordt.”

Brunch als afsluiter

Wie zondag nog voldoende energie heeft om tijdig zijn nest te verlaten, kan nog een laatste keer afzakken naar LBWG voor een gezellige brunch. “En daarmee sluiten we af. Om 15u is het gedaan voor dit jaar”, zegt Wille nog. Tot volgend jaar?

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Little Brewers Winter Garden in de Boomgaards­traat opent dit weekend voor de laatste keer zijn deuren.
FOTO JORIS HERREGODS Little Brewers Winter Garden in de Boomgaards­traat opent dit weekend voor de laatste keer zijn deuren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium