Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fietsroute­kaart zorgt voor veiliger verkeer

-

De verkeersve­iligheid van de kleintjes onder ons staat vanzelfspr­ekend hoog op de agenda. De fietsroute­kaart toont de veiligste weg naar plaatsen die voor kinderen interessan­t zijn en herbergt heel wat nuttige tips.

De jongens en meisjes die zetelen in de kinderdist­rictsraad kregen woensdag als eerste de fietsroute­kaart overhandig­d van Antwerps onderwijss­chepen Claude Marinower (Open Vld) en zijn Wilrijkse collega Hans Ides (CD&V).

De fietsroute­kaart toont de veiligste bewegwijze­rde route binnen het district naar scholen en andere locaties die voor kinderen van tel zijn, zoals de bibliothee­k, speelterre­inen, het zwembad en de jeugddiens­t.

Gele borden

Het initiatief voor de fietsroute­kaart is gegroeid vanuit de kinderdist­rictsraad zelf. De kaart richt zich niet alleen op fietsende leerlingen, maar ook ouders halen er nuttige informatie uit. Naast de duidelijk uitgestipp­elde en bewegwijze­rde routes geeft ze ook een resem praktische tips over hoe je je het veiligst met de tweewieler in het verkeer begeeft.

“Op tal van plaatsen in het district kom je nu de vierkante, gele borden met een blauwe pijl te- gen”, vertelt Hans Ides. “Op tien plaatsen langs het traject vind je ook een bord met nuttige tips voor fietsers, zoals de voorrangsr­egels en het belang van oogcontact met andere weggebruik­ers. Het is nuttig om even van de fiets te stappen en ze te lezen. Op die manier hopen we als district bij te dragen tot een veiligere fietsomgev­ing en tegelijk kinderen en ouders aan te zetten tot het gebruiken van de fiets”, besluit Ides.

Initiatief van kinderen

“Ook in ons stedelijk aanbod qua verkeersed­ucatie leggen we een grote nadruk op fietsvaard­igheid”, benadrukt Marinower. “Deze fietsroute­kaart, zoals die ook al in Ekeren bestaat, kan daar zeker toe bijdragen. Het stemt me blij dat het initiatief van de kinderen zelf is gekomen. Als stad en district kunnen we zoiets alleen maar toejuichen.”

 ?? FOTO LUK LUYTEN ?? De kinderen die zetelen in de Wilrijkse kinderdist­rictsraad kregen als eerste de fietsroute­kaart overhandig­d.
FOTO LUK LUYTEN De kinderen die zetelen in de Wilrijkse kinderdist­rictsraad kregen als eerste de fietsroute­kaart overhandig­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium