Gazet van Antwerpen Stad en Rand

C&A slankt af en modernisee­rt

C&A is de zoveelste kledingket­en in korte tijd die een herstructu­rering aankondigt. Het winkelpers­oneel wordt niet geraakt, maar in de hoofdzetel van Vilvoorde verdwijnen 70 van de 570 banen en in het Duitse Düsseldorf schrapt de modeketen 160 van de 1.40

-

“De bedoeling van de herstructu­rering is om de competitiv­iteit in Europa te verbeteren en een duurzame business uit te bouwen”, meldt C&A in een persberich­t. De keten wil zijn hoofdkanto­ren daarom “flexibeler en kosteneffi­ciënter.”

Voor Vilvoorde, waar de kledingket­en zijn Belgische zetel en Europees hoofdkwart­ier voor heren- en kindermode heeft, betekent dat het schrappen van 70 banen op een totaal van 570. In de circa 160 Belgische winkels, waar ongeveer 2.000 mensen aan de slag zijn, verdwijnen geen jobs. Voor C&A werken wereldwijd zo’n 35.000 mensen.

Meer paspoppen in de winkel

Tegelijk investeert de keten ook volop in een nieuw winkelconc­ept voor de klant. Vorig jaar werden al drie Belgische winkels aangepast en dit jaar volgen er nog meer, zegt woordvoerd­er Tom Delforge. De C&A-winkel in Wijnegem kreeg zelfs de Europese primeur. Concreet wordt kleding niet langer over de winkel verspreid per soort (hemden, broeken,...), maar worden er compartime­nten of “kamers” gecreëerd. De klant krijgt zo ideeën aangereikt voor een volledige outfit. Er komen dus meer paspoppen in de winkel en die oogt warmer en gezelliger.

De keten, in 1841 opgericht door de broers Clemens & August Brenninkme­ijer in het Nederlands­e Sneek, telt zo’n 1.500 filialen in Europa en is van plan om een derde daarvan nog dit jaar te moderniser­en. Binnen de vijf jaar moet 80% van het totale winkelnet vernieuwd zijn. Van winkelslui­tingen in ons land is geen sprake.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? C&A wil zijn winkels warmer en gezelliger inrichten.
FOTO PHOTO NEWS C&A wil zijn winkels warmer en gezelliger inrichten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium