Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Premier wil vandaag impasse rond geluidshin­der Zaventem doorbreken

-

Premier Charles Michel (MR, foto) zit vandaag rond de tafel met de bevoegde ministers over een oplossing voor de Brusselse geluidsnor­men. De regering van het Brussels Gewest blijft voorlopig bij het besluit om geen boetes te innen voor te luide vliegtuige­n die van en naar Zaventem vliegen.

Vlaams minister van Mobiliteit, Ben Weyts (N-VA) zegt met een open geest naar het overleg te zullen gaan. “Wij blijven ijveren voor een billijke spreiding van lasten en lusten. En wij hopen dat er een doorbraak komt.”

Gisteren stelde Weyts in het Vlaams Parlement ook dat de gewesten zelf de verantwoor­delijkheid moeten nemen om de vluchten over hun grondgebie­d te spreiden. “Op basis van hun eigen inzichten. Dat kan een basis zijn voor verdere gesprekken.”

De Brusselse gewestrege­ring liet weten dat het de boetes voor inbreuken op de geluidsnor­men wel zal uitschrijv­en, maar dat ze die twee maanden lang niet zal innen. “Fantoomboe­tes”, zoals Ben Weyts ze omschrijft. De minister vraagt zich af wanneer ze dan wel zullen geïnd worden. “Dit veroorzaak­t alleen meer onzekerhei­d en lost niets op”, zegt hij. De sp.a – in Vlaanderen in de oppositie

en in Brussel in de meerderhei­d – ziet heil in een intendant. “Die kan alle betrokken partijen rond de tafel zetten voor een sereen debat. We moeten vermijden dat dit het Brussel-Halle-Vilvoorde van deze politieke generatie wordt”, zegt Katia Seghers (sp.a).

Ook Brussels staatssecr­etaris Bianca Debaets (CD&V) roept alle betrokken partijen op om “aan de onderhande­lingstafel tot een redelijke oplossing te komen”.

Jo De Ro (Open Vld) waarschuwt dan weer voor een “over

kill aan spierballe­ngerol”. “Zelfs al zou je in een onafhankel­ijk Vlaanderen alleen over de luchthaven beslissen, dan nog zou je goed met je buren moeten overeenkom­en.”

Volgens N-VA ten slotte zijn economisch­e motieven de oorzaak van de rel, niet de geluidshin­der. “Het is duidelijk dat het de intentie van de Franstalig­en is om de luchthaven van Zaventem te verkleinen en een deel van de economisch­e activiteit over te nemen in Charleroi en Luik”, zegt fractielei­der Matthias Diependael­e.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium