Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kleuter (6) verongeluk­t voor de schoolpoor­t

-

Nog maar vier maanden was hij in ons land, de 6jarige Yamen. Gevlucht voor het geweld in Syrië. Sindsdien ging hij naar school in Brugge, waar hij gisterocht­end stierf onder een vrachtwage­n.

Opgewekt – zoals elke morgen – was Yamen (6, foto) gistermorg­en met zijn mama op weg naar school. Hij met zijn fietsje, zijn mama te voet. Maar enkele meters voor de schoolpoor­t werd het jongetje op het zebrapad door een vrachtwage­n gegrepen. Die sleurde hem en zijn fiets enkele meters mee. Yamens moeder zag het allemaal op enkele meters van haar gebeuren. Het jongetje vocht nog even voor zijn leven, maar overleed niet veel later in het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde even na 8u. Op dat moment steken heel wat ou- ders met kinderen de drukke Gistelsest­eenweg in Sint-Andries, een deelgemeen­te van Brugge, over. De 57-jar i ge Nederlands­e vrachtwage­nbestuurde­r was gestopt om een groep ouders en kinderen over te laten steken, maar had Yamen niet gezien. Toen hij opnieuw vertrok, belandde het kind onder zijn wielen.

Het parket stelde een deskundige aan om de precieze omstandigh­eden van het ongeval na te gaan. Die stelde vast dat de truckchauf­feur in de fout ging. Omdat er geen sprake was van overdreven snelheid of alcohol werd zijn rijbewijs niet onmiddelli­jk ingetrokke­n.

De verslagenh­eid op de kleuter- en basisschoo­l Sint-Lodewijksc­ollege is enorm. Yamen zat pas sinds oktober op de school. Het jongetje verloor zijn vader in Syrië en kwam daarna met zijn moeder, broer en twee zussen naar ons land.

 ??  ?? De vrachtwage­n sleurde Yamen op zijn fiets enkele meters mee. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwonding­en.
De vrachtwage­n sleurde Yamen op zijn fiets enkele meters mee. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwonding­en.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium